Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi

Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren YEPAŞ’ın Filedeki Sultanları, Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda konuk ettiği Ankara Temsilcisi Numune Voleybol Takımı’nı 3-1’lık skorla mağlup etmeyi başardı ve ligin ilk devresini 4’ncü sırada tamamladı.

YEPAŞ’ın kurulduğu ilk günden itibaren ülke voleyboluna yeni sporcular yetiştirmek ve Samsun’un voleybol sporunda bir ‘marka kulübü’ oluşturulması yolunda attığı ilk adımlar doğrultusunda desteklediği Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü, ikinci devre öncesinde final gruplarına kalabilmek adına da büyük bir adım atmış oldu.

HEDEFİMİZ LİG SONUNDA ŞAMPİYON OLMAK

Ligin ilk devresinde başarılı sonuçlara imza attıklarını belirten Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Takımı Antrenörü Hakan Öztüre, “Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Üst üste aldığımız galibiyetlerle bu ligde kalıcı olduğumuzu, başarılarımızın asla tesadüf olmadığını, asıl hedefimizin şampiyonluk olduğunu kanıtlamış olduk. Doğru transferle takımın gücüne güç kattık. Şu anda ligde 4’ncü sıradayız ancak bu başarımızı ligin sonunda zirvede tamamlamak istiyoruz. Bu hedefi başarabilecek güce sahibiz” dedi.

YEPAŞ’ın takıma verdiği kurumsal desteğin voleybol camiasında heyecan yarattığını belirten Öztüre, “Takımın kalitesi ortada ve YEPAŞ’ın kattığı kurumsal güçle marka kulüp olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

YEPAŞ’IN KURUMSAL DESTEĞİ MARKA DEĞERİMİZİ ARTIRDI

Samsun’da ciddi anlamda voleybol sporuna karşı merak oluştuğunu kaydeden Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pelin Akyol ise, “Bu kulübü kurarken, YEPAŞ yöneticilerinin bize verdiği vizyon bugün Samsun’da bir markanın oluşmasına vesile oldu. Normalde takım menajerleri sporcuları arar, transfer etmek ister. Biz de tam tersi, tercih edilen bir takım olduk. Bu takımda oynamak için transfer tekliflerinde bulunan sporcular var” dedi.

Akyol, “Ligde başarılı sonuçlar alıyoruz ve ikinci devrede bu başarımızı sürdürülebilir kılmak zorundayız. Takım olarak mükemmel bir hava yakaladık. İkinci devrede seri galibiyetler alarak, lig sonunda hedefimiz ilk 4’te yer almak ve final gruplarını şampiyon tamamlamak” diye konuştu.

Bu süre içerisinde YEPAŞ ailesinin desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini vurgulayan Başkan Akyol, “İç ve dış sahada, her maçımızda tribündelerdi. Bu başarının arkasında onların desteği tartışılmaz. YEPAŞ ailesine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ TRANSFERLER İDMANA ÇIKTI

Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü’nün Sakarya Hendek’ten transfer ettiği Esma Yaşar ve Ankara Kozan Belediyesi’nden transfer ettiği Işıl Kartalkanat ise dün takımla birlikte çalıştı. Takım arkadaşlarıyla tanışan mavi-beyazlıların yeni sultanları, Samsun’a şampiyonluk yaşamak için geldiklerini söyledi.

Ondokuzmayıs Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pelin Akyol ve Antrenör Hakan Öztüre, Esma ve Işıl ile fotoğraf çektirerek, takıma büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA