Trabzonspor'da Muhammet'e Başkan Tavsiyesi

Trabzonspor'da lig ve kupada attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken 18 yaşındaki Muhammet Beşir'e, kulüp başkanı Muharrem Usta'dan tavsiye geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor maçında galibiyet golünü atan genç futbolcu Muhammet Beşir, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Muhammet Beşir ile ilgili olarak maçtan sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan  Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Muhammet Beşir... Geleceğimiz sizlere emanet. Aman çok çalış ve sakın "oldum" deme. Seni tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- Burak Yılmaz'a benzetiliyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç oyuncu için "Çok hızlı, fizik gücü iyi olan bir oyuncu. Asgari ücret alıyor. Trabzonspor'da uzun süre forma giyeceğine inanıyorum. Babası, amcası daha önce futbol oynamış. Ağabeyi de Trabzonspor'da forma giydi. Kendisi şımaracak bir oyuncu değil" değerlendirmesinde bulundu.

- N'Doye ile karşılaştırma

Trabzonspor'da 5 yıllık boş mukaveleye imza atan ve asgari ücrete oynayan Muhammet Beşir, teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun takımın başına getirilmesinin ardından ilk olarak ligde Eskişehispor maçında son 9 dakika oyuna girerek 1 gol kaydetti.

Daha sonra Nazilli Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda son 5 dakika forma giyen genç oyuncu, dün de Gaziantepspor ile yapılan kupa maçında 21 dakikaya 1 gol sığdırdı. Genç oyuncu, 3 maçta 35 dakika süre alıp, 2 gol attı.

Sezon başında İngiltere'nin Hull City takımından 3 milyon 150 bin avro bonservis bedeli ve 3 yıl için toplam 7,5 milyon avro garanti ücret karşılığında toplam 10 milyon 650 bin avroya (yaklaşık 34 milyon liraya) anlaşılan N'Doye ise 14 maçta 893 dakika forma giyerken, sadece 1 gol atabildi.

Senegalli futbolcu, tek golüne Nazilli Belediyespor ile yapılan kupa maçında ulaştı.

- Araklıspor'dan geldi

Trabzon'un Araklı ilçesinde doğan Muhammet Beşir, futbola Araklıspor altyapısında başladı.

Daha sonra Trabzonspor altyapısında forma giymeye başlayan genç oyuncu, sezon başında 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: AA