'Futbolcularımdan Aynaya Bakmalarını İstedim'

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin menajeri Guus Hiddink, futbolcularıyla yaptığı toplantıda takımın son durumunu değerlendirdiklerini ifade etti.

Jose Mourinho ile yolların ayrılmasından sonra Londra ekibiyle sezon sonuna kadar anlaşan Hollandalı teknik adam, yaptığı açıklamada, "Dün oyuncularımla toplantı yaptım ve geçmişi değerlendirdik. Neden buradayım ve neden durumumuz kötü, bunları konuştuk. Aynı zamanda onlara futbolda her şeyin olabileceğini söyledim. Futbolcularımdan aynaya bakmalarını istedim" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon alınan şampiyonluktan sonra takımın rahatladığını kaydeden Hiddink, takımın başına geçmesiyle sorunların çözümlendiğini düşünmenin doğru olmadığını belirtti.

Mourinho'nun birçok kupa kazandığını ve olağanüstü bir kariyere sahip olduğunu dile getiren 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, futbolda bazen işlerin kötü gidebileceğini ifade etti. Hiddink, ara transfer döneminde takviye yapıp yapmayacağına birkaç maçtan sonra karar vereceğini söyledi.

Ligin ilk 16 haftasındaki 9 yenilginin ardından Portekizli menajer Mourinho'nun görevine son verilmiş ve yerine sezon sonuna kadar Hiddink getirilmişti. Hollandalı menajer, 2009 yılından sonra ikinci kez Londra ekibinde geçici görevi kabul etti.

Chelsea, Mourinho gittikten sonra çıktığı ilk maçta sahasında Sunderland'i 3-1 mağlup etmişti.

Kaynak: AA