Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan Açıklaması

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "173 bin sporcu, bin 725 antrenör, 2 bin 884 hakemle hem ülkemizde, hem de yurt dışında en başarılı federasyon gösteriliyoruz" ifadesini kullandı.

Esat Delihasan, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'da düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası'nda, Avrupa ve dünya şampiyonasına katılacak 30 erkek ve kadın sporcunun belirlendiğini bildirdi.

Delihasan, federasyonların başarılarının milli takımların elde ettiği başarılar olduğunu belirterek, "5-8 Mayıs 2016 tarihinde Paris’te Montpellier kentinde Avrupa şampiyonasına, haziran ayı içinde de Avusturya’nın Salzburg kentinde gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına katılacağız. Göreve geldiğimizden bu yana sporcu, hakem, antrenör ve madalya sayısında önemli artışlar yaşanıyor. 173 bin sporcu, bin 725 antrenör, 2 bin 884 hakemle hem ülkemizde, hem de yurt dışında en başarılı federasyon gösteriliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karatenin artık bir olimpiyat dalı olması gerektiğine değinen Delihasan, "Karatenin olimpiyat oyunlarına alınması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Büyük olasılıkla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karateyi göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA