Asist Ondan Sorulur

İngiltere Premier Lig’in 17. hafta maçında Arsenal, evinde Manchester City’i ağırladı. Zorlu mücadele Arsenal’in 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmada Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil 2 asist yaptı.

İngiltere Premier Lig’in 17. hafta mücadelesinde Arsenal, Emirates Stadı’nda Pellegrini’nin takımı Manchester City’i ağırladı. 4 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen Arsenal’de ilk olarak sahneye 33. dakikada Theo Walcott çıktı. Takımını 1-0 öne geçiren Walcott’un ardından ilk yarının son anlarında Olivier Giroud takımını soyunma odasına 2-0 üstün götürdü. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Arsenal 82. dakikaya kadar skoru korumayı başardı. Bu dakikada Yaya Toure’nin müthiş plasesinde top ağlarla buluştu ancak Manchester ekibi için bu gol yeterli olmadı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Londra ekibi karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

MESUT, ASİST SAYISINI 15’E ÇIKARDI

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, karşılaşma yaptığı 2 asistle maça damgasını vurgu. Bu sezon fırtına gibi esen Özil, asist sayısını 15’e yükseltti.

Karşılaşma sonrası Arsenal, lider Leicester City’nin ardından 36 puanla ikinci sırada, Manchester City ise 32 puanla üçüncü sırada yer aldı. Ligin 18. haftasında Arsenal deplasmanda Southampton ile, Manchester City ise evinde Sunderland ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA