Kupada Maçın Ardından

Spor Toto 3. Lig takımlarından Etimesgut Belediyespor'a 1-0 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Mehmet Özdilek, önceliklerinin Spor Toto Süper Lig'de iyi bir konuma gelmek olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gruplara kalan Etimesgut Belediyespor'u tebrik eden Özdilek, bu tür müsabakaların her zaman zorlu geçtiğini belirtti.

Ligde forma şansı bulamayan birçok oyuncunun son durumunu görme adına iyi bir maç olduğunu dile getiren "Şifo" lakaplı teknik adam, hem lig hem de kupayı bir arada götürebilecek derinlikte kadrolarının bulunmadığına dikkati çekti.

Özdilek, ligdeki konumlarının çok sağlıklı olmadığına işaret ederek, "Bundan önceki dönemlerde kupa maçlarıyla çok haşır neşir oldum. Uzun vadede çok büyük sıkıntıların doğacağını bilen bir teknik adamım. İlk önceliğimiz ligdeki konumuzu sağlamlaştırmak. Dar bir kadroya sahibiz. Ligde oynamayan arkadaşları oynattık. Olabilirse 'evet' dedik ama uzun vadede bakıldığı zaman bizim için daha doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

- Etimesgut Belediyespor cephesi

Kupada gruplara kalarak önemli bir başarı elde eden Etimesgut Belediyespor'un teknik direktörü Taner Öcal ise "Bu galibiyeti çok da büyütmemek lazım. Sonuçta sadece bir maç kazandık" dedi.

Öcal, futbolun doğrularını yapmaya devam edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ankaralıların gurur duyacağı bir takım olma yolunda ilerleyeceğiz. Hedefimiz en iyi yere gelmek. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor. Doğru olanı, birlik ve beraberlik içerisinde yaymaya çalışıyoruz. Gençlerbirliği bizim göz ağrımız, çok özel bir takım. Gençlerbirliği'nde futbol oynadım, antrenörlük yaptım. Bulunduğu durum çok kötü ama oradan kurtulacağına inanıyorum. Biz iddialıyız ve gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz."

Kaynak: AA