Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor

Serbest Dalış branşında iki dünya üçüncülüğü bulunan Milli yüzücü Birgül Erken, Guinnes Rekorlar Kitabı’nda bulunan ‘Bisikletle Sualtında En Uzun Mesafeyi Yapma’ kategorisinde dünya rekorunu kırabilmek için Edirne’de hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor
Nisan 2016'da gerçekleştireceği rekor denemesi öncesi hazırlıklarını sürdüren ve dünya çapında bir ilke imza atmak istediğini belirten Milli yüzücü Erken, 'Bisikletle sualtında en uzun mesafeyi yapmayı hedefliyorum. Bu alanda rekor sözü veriyorum. Dünya rekorunu kıracağım' dedi.

Erken, Sağlık Bakanlığı'nın obezitiye dikkat çekmek için başlattığı ‘ücretsiz bisiklet' dağıtımı ve bisiklet sporunu yönlendirme kampanyasına kıracağı rekor ile dünya çapında destek olmayı hedefliyor.
Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor
'5 YILDIR MİLLİ FORMAYI TEMSİL EDİYORUM'

Erken, serbest dalış branşında 5 yıldır Milli formayı temsil ettiğini hatırlatarak, 'Dünya çapındaki müsabakalarda iki dünya üçüncülüğüm var. Guinness rekoruna hazırlanıyorum. Bisikletle sualtında en uzun mesafeyi yapmayı hedefliyorum. Bu alanda rekor sözü veriyorum. Dünya rekorunu kıracağım' ifadelerini kullandı.

'DÜNYA REKORUNUN SÖZÜNÜ VERİYORUM, KIRACAĞIM'

Erken, Guinness Rekorlar Kitabı'nda bulunan ‘Bisikletle sualtında en uzun mesafe gitmek' rekorunun bir İtalyan erkek sporcu da olduğunu ve bir bayan sporcu olarak rekoru kırarak dünya tarihine geçmek istediğini dile getirerek, 'Söz konusu rekoru daha önce bir İtalyan sporcu 66,7 metreyle kırmış. Ama erkekler klasmanında. Dolayısıyla bayanlarda bu rekoru kıran yok. İlk defa ben olacağım. Türkiye'de zaten yok, dünyada da örneği olmadığı için biz erkekler kategorisindeki rekorun metresine gözümüzü diktik. Gözümüz zirvede ve bu rekorun sözünü veriyorum, kıracağım' şeklinde konuştu.
Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor

'ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN İSTİYORUZ'

Edirne'de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan bir çocuk annesi olan Milli sporcu Birgül Erken, popüler spor branşları kadar kamuoyunda bilinmeyen bisiklet sporu, serbest dalış gibi sporlara dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirterek, 'Buradaki amacım, sosyal mesajım şu, hem sporu kendi bedenimde bireysel yaşamımda test ettiğim şeklinde bana olan katkılarını biliyorum. Bunu toplumsal sağlık açısından, topluma yaymak açısından bisikleti ve az bilinen futbol gibi basketbol gibi branşlar kadar bilinmeyen serbest dalışa ilgiyi çekmek istiyorum ve bu konuda Sağlık Bakanlığı'mızında bisiklete dikkat çektiği bir alanda biz de üzerimize düşeni ‘Çorbada tuzumuz olsun' şeklinde bu projeyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor

'DÜNYA ÇAPINDAKİ SPORTİF BAŞARILAR İÇİN SPONSOR DESTEĞİ ŞART'
Milli yüzücü Birgül Erken'in aynı zamanda doktor olan ve antrenörlüğünü de üstlenen eşi Değer Erken de uluslararası kulvarlarda sportif başarıların devam ettirilebilmesi için sporcuların çok ciddi bir şekilde maddi desteklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Erken, 'Bu maddi desteği sporcu bir yere kadar kendi bütçesiyle karşılayabiliyor ama dünya çapında bir sporcunun yetişebilmesi için ciddi bir şekilde maddi desteğin olması gerekiyor. Bunun içinde Türkiye'deki sportif başarıların arkasında sponsor desteğine ihtiyaç var' ifadelerini kullandı.
Milli Yüzücümüz dünyada bir İlke hazırlanıyor

Kaynak: İHA