Artvin'de Amatör Lig Maçındaki Arbede

TFFHGD Artvin Şubesi yönetimi, yaşanan olayları kınadı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Artvin Şube yönetimi, Borçkaspor-Artvin Hopaspor maçının ardından yaşanan olayları kınadı.

TFFHGD Artvin Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, hafta sonu Bölgesel Amatör Lig'de, Artvin'de oynanan Borçkaspor-Artvin Hopaspor maçının ardından yaşanan arbedede, hakemin yaralandığı anımsatıldı.

Açıklamada, şiddet ve şiddete uygun ortam hazırlayanlar kınanarak, şunlar kaydedildi:

"Saldırıyı yapanları kınıyoruz. Buna çanak tutan, bu ortamı yaratan yetkilileri kınıyoruz. Yaşanan olayla ilgili hukuki girişim başlatılmıştır. Darp edilen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Futbol ailesinin tüm fertleri şunu çok iyi bilmeliler, futbolu yanlış bir eksende tartışmaya devam edemeyiz. Sahalarda, tribünlerde bu tür şiddet içeren hareketlerin önüne geçilmediği sürece futbolun geleceğinden bahsedemeyiz. Hakem camiamızla yapılan, spora ve sporun ruhuna yakışmayan hareketi yapanlara karşı gerekli yaptırımların uygulanmasında tek vücut olarak takipçi olacağız. Herkes şapkasını önüne alsın ve düşünsün. Futbol sevgi, barış, dostluk ve kardeşliktir."

Kaynak: AA