Olympiakos İle 31. Randevu

Anadolu Efes, THY Euroleague B Grubu son haftasında karşılaşacağı Yunan ekibi Olympiakos ile 31. randevusuna çıkacak.

THY Euroleague B Grubu 10. ve son haftasında Anadolu Efes, yarın TSİ 21.45’te lider Olympiakos’a konuk olacak. Efes, B Grubu’nda 14 puanla averajla ikinci sırada bulunuyor. Lacviert-beyazlılar, Yunanistan deplasmanından galip gelip, ikinci sıradaki yerini korumak için sahaya çıkacak.

OLYMPIAKOS, ANADOLU EFES KARŞI ÜSTÜN

Olympiacos ile Anadolu Efes bugüne kadar Avrupa kupalarında 30. kez karşılaştı. Bu maçlarda kırmızı-beyazlılar, 17 kez galip gelirken, Lacivert-beyazlılar 13 kez sahadan galip ayrıldı. Anadolu Efes, Yunanistan deplasmanında oynadığı 15 karşılaşmada ise 5 kez gülen taraf olmayı başardı. Lacivert-beyazlılar, son 8 Olympiacos deplasmanından ise galibiyet çıkaramadı. İki takım arasında en farklı skor ise Anadolu Efes’in Olympiacos’u deplasmanda 110-59 yenmesiyle oldu.

AVRUPA’DAKİ 542. KARŞILAŞMA

Anadolu Efes, Olympiacos karşılaşması ile Avrupa kupalarındaki 542. müsabakasına çıkacak. Efes, bugüne kadar oynadığı 541 mücadelenin 306’sında parkeden galip ayrılırken, 235 kez de rakibine mağlup olmayı engelleyemedi.

İki takım, en son İstanbul’da oynanan maçta karşılaşmış ve uzatmaya giden mücadeleyi 91-87’lik skorla Olympiacos kazanmıştı.

Kaynak: İHA