Orduspor Udominate Maçına Hazır

Başantrenör Deringöl: "Grupta çok iyi işler yaptık. Bundan sonra gruptan çıkamamak bizi çok üzer"

ORDU - FIBA Kadınlar Avrupa Kupası B Grubu'nda yarın sahasında İsveç'in Udominate takımıyla karşılaşacak Orduspor'un başantrenörü Levent Deringöl, kazanarak gruptan çıkmak istediklerini söyledi.

Deringöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Kupası B Grubu'nda son maça çıkacaklarını ifade ederek, "Deplasmanda 17 sayı farkla yendiğimiz bir takımla oynayacağız. Rakibimiz çok kötü bir takım değil. İsveç liginde ikinci sırada ve şampiyonluğa oynayan bir takım. Grupta galibiyet alamadılar. Ordu'ya formalite maçına geliyorlar. Elimizden geleni yapıp maçı kazanarak bir üst tura çıkacağız" dedi.

Deringöl, ilk maçta görev alan oyuncuları D'Andra Moss'un sahada olmayacağını ifade ederek, "Belki bunun dezavantajlarını yaşayacağız ama oyuncularımız Moss'un yokluğunu hissettirmeden ellerinden geleni yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Sahaya her şeye rağmen kazanmak için çıkacaklarını vurgulayan Deringöl, "Grupta çok iyi işler yaptık. Buraya kadar da geldik. Grubun en güçlü iki takımını da yenmeyi başarmış bir ekibiz. Bundan sonra gruptan çıkamamak bizi çok üzer. Takımın da moralini alt üst eder. İlerisi açısından takımımız çok ciddi zarar görür" ifadesini kullandı.

Kazanmaları durumunda üst tura çıkmanın huzuru ve mutluluğuyla yollarına devam edeceklerini kaydeden Deringöl, "Bu durum eminim lige de yansıyacaktır. Bütün bunları düşünerek maça çıkacağız ve elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Deringöl, taraftarları yarın saat 19.00'de başlayacak maça beklediklerini sözlerine ekledi.

- Takım kaptanı Gülşah Akkaya'nın açıklaması

Takım Kaptanı Gülşah Akkaya ise yarınki maçın kendileri açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Maça mutlak galibiyet için çıkacaklarını vurgulayan Gülşah, "Bu maçı kazandığımız zaman bir üst tura çıkmış olacağız. Böylelikle Avrupa maceramıza da devam edeceğiz" dedi.

Gülşah Akkaya, rakipleri karşısında avantajlı olduklarını ifade ederek, "Bu avantajı sonuna kadar iyi değerlendirip kazanmak istiyoruz. Ligde moralimiz çok bozuk. İnşallah Udominate karşısında galip gelerek moral bulmak istiyoruz" diye görüş belirtti.

Kaynak: AA