İtalya Kupası'nda Roma Sürprizi

İkinci Lig takımlarından Spezia, Roma’yı penaltı atışlarında 42 yenerek, çeyrek finale yükseldi

Futbolda, İtalya Kupası çeyrek finale yükselme mücadelesinde Roma, İkinci Lig takımlarından Spezia ile normal süresi 0-0 biten maçı, penaltı atışlarında 4-2 kaybederek kupadan elendi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma ile İkinci Lig (Serie B) takımlarından Spezia arasında Olimpiyat Stadı’nda oynanan müsabakayı hakem Marco Di Bello yönetti. Milli futbolcu Salih Uçan, sahaya ilk 11'de çıktı.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda gol sesi çıkmazken, ikinci yarıda ise topla daha fazla oynayan taraf olan Roma, gole en çok 90+1'inci dakikada Salih Uçan ile yaklaştı. Salih'in ceza yayının biraz gerisinden çektiği şutta, kaleci Chichizola topu güçlükle kornere çeldi.

Mücadelede 90 dakikalık normal süre 0-0 berabere sona erince, 15’er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca maçın galibini belirlemek üzere penaltı atışlarına gidildi.

Penaltılarda Roma’ya 4-2 üstünlük kuran Spezia, sarı-kırmızılı takımı kupadan eledi.

Maçın ardından Roma tribünlerinden Fransız teknik direktör Rudi Garcia’ya yönelik tepki tezahüratları yükselirken, Spezia cephesinde ise büyük sevinç yaşandı.

Maçın tamamında süre alan Salih Uçan, istekli oyunuyla dikkati çekti. Salih, Spezialı Brezovec’e yaptığı faul nedeniyle 19. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ilk kez resmi bir maçta 90 dakika ve üzerinde forma giyen 21 yaşındaki oyuncu, ligin 5. haftasında Sampdoria, 7. haftasında Palermo ve 8. haftasında Empoli'ye karşı forma giyme şansı yakalamıştı.

Öte yandan 80 bin seyirci kapasitedeki Olimpiyat Stadı’nda, havanın da güzel olmasına karşın sadece 8 bin civarında futbolseverin bulunması, bunların da büyük bölümünün konuk takım taraftarı olması dikkati çekti.

Kaynak: AA