İstifa kararını geri aldı

Balıkesirspor maçı sonrası istifa ettiğini açıklayan Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa kararını geri aldığını söyledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kendisine ait sosyal medya hesabından çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dokuz gündür antrenmanları basına kapalı yapan ve haftalık olağan basın toplantılarını da iptal eden genç teknik adam, bu nedenle son oynanan lig maçında basın mensupları tarafından protesto edilmişti. İstifa kararının ardından başkanla dün akşam saatlerinde görüşen Özat, kararından döndüğünü gece geç saatlerde sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamalar ile duyurdu.

'YALAN HABER YAPAN BASIN MENSUPLARI GİTTİKLERİ YOLU GÖZDEN GEÇİRSİN'
Yalan haber yaptığını iddia ettiği gazetecilere seslenen Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, 'Samsunspor sevdalılarına, ben Samsunspor'un menfaatleri doğrultusunda iyi niyetimle Samsunspor'un başarısı için tüm enerjimi ve imkanlarımı ortaya koyuyorum. Sonuçlar iyi olur, kötü olur ama iyi niyetimle çalışıyorum. Yalan haber yaparak bu takıma destek olmak yerine köstek olmaya çalışan basın mensubu arkadaşlarıma da gittikleri yolu gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. 15 hafta önce başkan, yönetim kurulu, teknik ekip ve oyuncularım ile başladığımız bu lige, taraftarlarımız ve onları coşturan anonsçu arkadaşımızın inişli çıkışlı olan bu ligde aynı heyecanı ve coşkuyu yaşamamız gerekirken, inişlerde takım olarak kaldığımızı hissettiğim dönemler yasıyorum. İnişlerde coşkusunu kaybeden tüm yoldaşlarımızın tekrar kendilerine gelmelerini rica ediyorum. Ben, ekibim ve oyuncular adına aynı coşku ve istekle bu yolda pes etmeyeceğimize söz veriyorum. Bizi bu yolda yalnız bırakanların kararlarını ve ne kadar Samsunsporlu olduklarını gözden geçirmelerini rica ediyorum' dedi.

'İSTİFA ETTİM, DOĞRU
'
Sözlerine istifa ettiğini kabul ederek devam eden Özat, 'İstifa ettim doğru! Sayın başkan ile bugün (dün) yapmış olduğum görüşmeye göre bunun ne sonuçla ne de son aldığımız yenilgiyle alakası olmadığını söyledim. Bir anlık düşünce boşluğu ile aldığım bu kararı başkanımla yapmış olduğum görüşme sonucu tekrar gözden geçirdim. Oyuncularıma sesleniyorum! Size inanıyorum çocuklar. Bu aileyi yalnız bırakmayın büyük Samsunspor taraftarı ve sevdalıları. Bana inanan tüm Samsunsporlulara' ifadelerini kullandı.

Samsunspor, deplasmanda oynayacağı Yeni Malatyaspor maçı hazırlıklarına bu akşam yapacağı antrenmanla devam edecek. Özat tarafından 2. bir emre kadar basına kapatılan antrenmana basın mensupları yine alınmayacak.

Kaynak: İHA