Fenerbahçe ilk maçında galip

Türkiye Ziraat Kupası H gurubunda Tuzlasporl'a karşılaşan Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 2 - 1 mağlup etti

Fenerbahçe ilk maçında galip
Maçın 40. dakikasında sol kanattan gelen Ramazan Civelek, topu genç futbolcu Yasir Subaşı ile buluşturdu. Yasir, rakibi Yusuf Orhan'dan sıyrıldıktan sonra son çizgiye inmeden ortaladı. Kaleye yönelen top kaleciyi de şaşırtarak ağlarla buluştu. (0 - 1) 

Ozan Tufan'ın pasında topla buluşan Melih Okutan ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye vurdu ancak Burak Onur topu tokatladı. Kaleciden dönen topu takip eden Ramazan Civelek altıpasın gerisinden vurarak Fenerbahçe'yi 2 - 0 öne geçirdi. 

Fenerbahçe ilk maçında galip


Ceza yayı gerisinde topa sahip olan Tuzlasporlu Erdem Koçal, ara pasını Okan Baydemir'e akatrdı. Okan, altıpas önünde kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra sert vurdu ve durumu 2 - 1'e getirdi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe genç oyuncuların ağırlıklı olduğu kadro ile H grubundaki ilk maçından 3 puan çıkarmayı başardı.
Fenerbahçe ilk maçında galip 

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bugün bizim için en önemli nokta gençlerimizi sahada kişilikli ve kaliteli bir performans gösterirken görmekti. Ayın zamanda gollerimiz de genç oyuncularımızdan geldi. Bir diğer olumlu nokta da kazanarak ayrılıyoruz bu stattan. Kaliteli bir oyun ortaya koyamadık, kaliteli bir maç izletemedik. Zorlu bir zeminde oynadık. Bir kupa maçı oynadık ve kazanmak her zaman güzeldir böyle kupa maçlarında. Özellikle gençlerimizin gösterdiği performanstan ve isteklerinden çok memnunum” dedi.
Fenerbahçe ilk maçında galip
“GENÇ FUTBOLCULARIMA HER ZAMAN ÖNEM VERİRİM”
Pereira, genç futbolcuları ligde de oynatıp oynatmayacağının sorulması üzerine, 'Genç oyuncularıma her zaman önem vermeye çalışıyorum. Eğer fırsat olursa öyle bir gereklilik ortaya çıkarsa şans vermek tabii ki isterim' cevabını verdi.
Fenerbahçe ilk maçında galip

“HAKEMLER DE HEPİMİZİN YAPTIĞI GİBİ HATA YAPIYOR”
Pereira, ‘Yabancı Hakem' uygulaması ile ilgili bir soru üzerine ise, “Biz teknik direktörler gibi hakemler de her hafta eleştiriliyor. Onlarla aslında bu açıdan çok benzer yönümüz var. Ama bu eleştiriler futbolun bir parçası. Sadece ben değil, herkes hakemleri eleştiriyor. Onların işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Onlar da hepimizin yaptığı gibi hata yapıyor. Bütün hakemlerin kötü olduğunu düşünmüyorum. Oyuncular gibi bazı hakemler iyi, bazı hakemler kötü. Yabancı hakem konusunda görüş bildirmek bana düşmez. Görüş bildirmesi gereken kişi ben değilim' ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe ilk maçında galip


STAT: Tuzla Belediye
HAKEMLER: Murat Özcan xx, Oktay Önge xx, Segah Tunçkol xx

TUZLASPOR: Burak xx, Yusuf xx, Bülent xx, Lider xx, Sefa xx (Hüseyin dk. 90 ?), Mehmet Alaeddinoğlu xx, Okan xx, Erdem xx (Mehmet Bayram dk. 87 ?), Aykut xx, Kemal Samet xx, Haluk xx (Ozan dk. 68 x)
YEDEKLER: Bekir, Serdar, Menderes, Mustafa Gürel
TEKNİK DİREKTÖR: Ferruh Özgün

FENERBAHÇE:
Ertuğrul xx, Şener xx, Kadlec xx, Karahan Yasir xx (Fernandao dk. 72 x) , Ba xx, Ozan Tufan xx, Mehmet Topuz x (Diego dk. 64 x), Ramazan xx, Samed x (Hasan Ali dk. 46 xx), Melih xx, Uygar xx
YEDEKLER: Riberio, Egemen, Caner Koca, Semih Ergül
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

GOLLER: Yasir (dk. 40), Ramazan (dk. 47) (Fenerbahçe), Okan (dk. 52) (Tuzlaspor)
SARI KARTLAR: Yusuf, Lider (Tuzlaspor), Ozan Tufan (Fenerbahçe)
Fenerbahçe ilk maçında galip

Fenerbahçe ilk maçında galip

Fenerbahçe ilk maçında galip

Fenerbahçe ilk maçında galip

Fenerbahçe ilk maçında galip