Eto'o'nun Yönettiği Antalyaspor Kazandı

Ziraat Türkiye Kupası’nda Mehmet Uğurlu ve Samuel Eto’o’nun yönettiği Antalyaspor, Giresunspor’u 2-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu’nun ilk maçında Antalyaspor, sahasında PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’u 2-1 mağlup etti. Antalyaspor’un Kamerunlu yıldız oyuncu Samuel Eto’o, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu maçında yedeklerde yer aldı ve takımı teknik sorumlu Mehmet Uğurlu ile birlikte kenardan yönetti. Oldukça heyecanlı olduğu görülen Eto’o, devre arasında oyuna girmeye hazırlanan Serdar Özkan’a da taktik verdi. Eto’o gollerden sonra ise büyük sevinç yaşadı.

Antalyaspor, Sakıb ve Guilherme’nin golleri ile kupada gruplara 3 puanla başladı.



TEKNİK ADAMLAR KARŞILAŞMAYI DEĞERLENDİRDİ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu, her maçın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Bizim için maç maçtır. Kupa veya lig maçı farkı yok. Zor ya da kolay takım diye de bir şey yok. Aynı özenle ciddiyetle maçlara hazırlanıyoruz. Kupada grup maçlarına iyi başlamak istedik. Futbolcularımız maça çok iyi başladılar ama yine şansız bir gol yedik. Ama şoku atlatıp 2 gol attık” dedi.

Gruptan birinci ya da ikinci çıkmak istediklerini kaydeden Uğurlu, “Final maçını da biz kendimiz oynamak istiyoruz. Kupaya ciddi şekilde hazırlandık. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Lig maçında aldığımız puanla bu maça çıktık. Bu moralle de Trabzon maçına çıkıp, puan ya da puanlar alacağız” diye konuştu.

Genç oyuncu Birkan’ın performansını da değerlendiren Uğurlu, “Birkan alt yapıdan daha yeni profesyonel olan oyuncumuz. İstikbal vaat ediyor. Verdiğimiz şansı iyi kullandı. Nice Birkan’ları çıkarmak için uğraşıyoruz” dedi.



GİRESUNSPOR CEPHESİ

Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, maça golle başladıklarını aktararak, “Antalyaspor as, kadrosu ile çıktı. Sadece Eto’o oynamadı. Bu kupayı ciddiye aldıklarını gösteriyor. Kadro derinliği de var. Biz maçta öne de geçtik. Antalyaspor sistem oturtmak istiyor. Rakibimizi iyi analiz yaptık, önlem almıştık. Yediğimiz goller ve son 10 dakikanın dışında rakibe pozisyon vermedik. Alan bırakmadık. Oyuncularım iyi mücadele ettiler puanı hak edecek mücadele yaptılar ama bugün tecrübe kazandı. Genç oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim için çok daha önemli olan lige yoğunlaşıp sahamızdaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA