Yılmaz Vural Aziz Yıldırım'ı Hedef Aldı

Ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural, Aziz Yıldırım’ı eleştirerek, "Müdahil olmak istediği antrenörü seçiyor" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Spor Söyleşileri, Türk futbolunun iki önemli ismi Yılmaz Vural ve Ali Gültiken’i Zeytinburnulu gençlerle buluşturdu. Söyleşiye sporseverler yoğun ilgi gösterirken, spor dünyasının iki ünlü ismine soru sorma imkanı buldular.

Söyleşide, Türkiye’deki futbol dünyasının işleyişi hakkında sorulan soruya cevap veren Vural, “Türkiye’de ilişkilerle bir yere geliniyor. İş ile bir yere gelinmiyor. Bakın benim şimdi Bursaspor takımında kulüp başkanı hariç gazetecisinden amigosuna kadar hepsi yakın arkadaşım. Hepsi bana neden takımın başına gelmiyor diye soruyor. Ben kimseye telefon etmem. Cumhurbaşkanı’ndan tutun da herkese kadar ulaşabiliyoruz. Arasak birisini desek ki şurada şu var, burada bu var hepsi de bize yardımcı olurlar. O zaman belki de orayı hak eden birisinin önünü kapatırız. Dolayısı ile herkes bizim gibi düşünmüyor. Herkes ilişkileri ön planda tutuyor. Biz bu konuda eksiğiz galiba. Çünkü telefonumuz herkeste var, bizi isteyen arar diyoruz ama kimsenin de bizi aramaya niyeti yok” dedi.



“YILDIRIM, KENDİSİNİN MÜDAHİL OLMAK İSTEDİĞİ ANTRENÖRÜ SEÇİYOR”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden Vural sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Bey ile çalışmak çok kolay değil. Çünkü her şeyin içerisinde olmaya çalışıyor, öyle bir mantığı var. Ben başkanım, taşın altına elimi koydum ve ben her şeyin içinde olurum. Bu duruma müsaade eden vardır, etmeyen vardır. Ben böyle bir duruma müsaade etmem. Ama Beşiktaş’a bakıyorum bir başkanı var, antrenörü özgür bırakmış hiçbir şeye müdahil olmuyor. Böyle başkanlar benim çalışma tarzıma göre daha uygun. Dolayısıyla herkes birbirini tanıyor. Böyle bir antrenöre ihtiyacı varsa çağırıyor zaten kendisinin müdahil olmak istediği antrenörü o seçiyor zaten."

"BEN GİTTİM, HAKAN KUTLU GELDİ"

Geçtiğimiz sezon İçel İdmanyurdu’nun başından neden ayrıldığı sorusuna cevap veren Vural, oyuncuların gittiği ilk antrenmana çıkmadığını ileri sürerek, “Gittiğim ilk antrenmana oyuncular çıkmadılar, ben de şaşırdım ve bir süre müdahil olmadım. Oyuncular bizim gelmemizi fırsat bilip ekonomik sıkıntıları gidermeyi düşündüklerinden bu tepkiyi koymuşlar. Baktım ki bu iş uzadı. 5’te antrenman var, saat 7 oldu. Ne olduğunu sordum onlara. Bana dediler ki ‘oyuncular paralarını istiyor.’ Ben de onlara paralarını vermeyeceksiniz neden bizi getirdiniz buraya dedim. Daha sonra yine aynı olay tekrarlandı. Ben de üzülerek dedim ki burada durulmaz. Niyetim aslında tepkilerini ölçmekti, baktım hiç tepki yok. Kapıdan çıktım, niyetim yarım saat sonra dönmekti. Bir de baktım ki ben kapıdan çıktım dönene kadar Hakan Kutlu’yu getirmişler ve sözleşmemi tekrardan feshettiler” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu tarafından Vural’a ve Gültiken’e çiçek verildi.

Kaynak: İHA