Şampiyona Öncesi Havalimanında Salsa Şov

Dünyanın en büyük Latin dans yarışması olan World Latin Dance Cup’a katılmak için ABD’ye gitmek üzere havalimanına gelen Türk dans ekibi, yolculuk öncesi salsa gösterisi yaptı.

Dünyanın en büyük ve en önemli Latin dans yarışması olan Amerika’nın Miami şehrinde gerçekleşecek World Latin Dance Cup için Türk ekibi bugün yola çıktı. Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş önderliğinde 20 kişilik ekipten oluşan dansçılar, yolculuk öncesinde havalimanında salsa gösterisi yaptı. Diğer yolcular ve havalimanı personeli tarafından ilgiyle izlenen gösteri, büyük beğeni topladı.

Dans ekibibiyle birlikte Miami’ye giden Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şampiyonanın dünyanın en önemli yarışması olduğuna dikkat çeken Çinkitaş, şampiyonluk kupalarıyla Türkiye’ye dönme temennisinde bulundu.

“ŞAMPİYONLUK KUPASINI GETİRMEK İSTİYORUZ”

Şampiyonada yarışacakları kategoriler hakkında bilgi veren Çinkitaş, "Büyükler kategorisi var. Geçen seneki yarışmada büyüklerde dünya 3’üncüsü olmuştuk. Bu sefer bekliyoruz ki şampiyonluk kupasını getirelim. Yetişkinler var, onlar da dünya 3’üncüsü oldular. Onlardan da bu yıl şampiyonluk bekliyoruz. Minikler 1, minikler 2, proamatörler ve sololar var” dedi.

Şampiyonaya minikler kategorisinde katılan Şevval Sude Ceren, salsaya anaokulunda başladığını ve dans yaparken kendisini heyecanlı ve mutlu hissettiğini söyledi.

Ceren, hedefinin ilerleyen yıllarda yarışmada birincilik olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye, geçen seneki 2 binin üstünde dansçının katıldığı yarışmada 4 ayrı dans kategorisinde 8 kişilik dans ekibiyle final oynama başarısını yakalayarak ülkemize kupa ile dönmüştü.

Kaynak: İHA