Başkent, Filede Avrupa'ya Tanıtıldı

2016 Rio Olimpiyatları Bayanlar Avrupa Voleybol Kıta Elemeleri'ne ev sahipliği yapacak Ankara, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Genel Merkezi'nde Avrupa ülkelerine tanıtıldı.

CEV'in Lüksemburg'taki merkezinde düzenlenen toplantıya, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Başkanı Ary Graça, CEV Başkanı Aleksandar Boricic, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ve Bayan Milli Takımlar Başantrenörü Ferhat Akbaş'ın yanı sıra, bayanlar ve erkeklerde elemelere katılacak ülkelerden bazılarının antrenörleri katıldı.

Toplantıda, Ankara'nın görüntülerini içeren video gösterisiyle kentin tanıtımı yapıldı. Ankara görüntülerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile A Milli Bayan Voleybol Takımı oyuncularının elemelerle ilgili görüşleri de videoda yer aldı.

TVF Başkanı Mutlugil, sunumunda, "TVF başkanı olarak bugün burada, Avrupa voleybolunun kalbinin attığı CEV'de sizlere hitap etmenin gururunu yaşamaktayım" dedi.

Eleme organizasyonuna, adeta ilk düdük yarın çalacakmış gibi hazır olduklarını dile getiren Mutlugil, "Olimpiyat ruhunu yaşatacak meşalenin ateşini, şu anda hepinizin gözlerinde görebilmekteyim. 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda atılacak adımlardan birinin Ankara'dan geçecek olmasından dolayı heyecanım iki katına çıkıyor" diye konuştu.

Mutlugil, şunları söyledi:

"Elemelerin organizasyonunu aldığımız günden bu yana, ben ve ekibim, her birinizin mutlu ve tatmin olmuş bir şekilde Ankara'dan ayrılabilmeniz için çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Başkentimiz Ankara, TVF Başkent Salonu, sizleri sıcak bir şekilde karşılayacak otellerimiz, deneyimli ekibimiz, konuklarımızı bekliyor. Tüm takımlara şimdiden başarılar diliyor, fair play ruhuna yakışır bir turnuva olmasını temenni ediyorum."

Mutlugil'in konuşmasının ardından Almanya Voleybol Federasyonu Başkanı Thomas Krohne de 5-10 Ocak'ta ev sahipliği yapacakları 2016 Rio Olimpiyatları Erkekler Avrupa Kıta Elemeleri hakkında bilgi verdi.

- Graça: "2020'de Avrupa'ya daha çok kota vermek için çalışacağız"

FIVB Başkanı Ary Graça, konuşmasında, FIVB'de bundan böyle voleybolun, idari işlerden daha fazla konuşulacağını belirterek, "Rio Olimpiyatları öncesi en çok voleybolda bilet satıldı. Futbol 2'nci, 3. sırada ise plaj voleybolu var. Bu da bizim başarımız" dedi.

Avrupa'nın voleybola yaptığı yatırımı takdir ettiklerini dile getiren Graça, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Avrupa'dan daha fazla takımın yer alması için çaba göstereceğiz. Bunun için çalışmalara başladık" diye konuştu.

CEV Başkanı Aleksandar Boricic ise FIVB ile CEV'in işbirliği içinde, birbirlerine hep destek olarak çalıştığını vurgulayarak, voleybolun gelişmesi, yayılması, kalitesini ve ruhunu korumasının yanında değerinin yükselmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

-Elemeler

Ankara'da 4-9 Ocak'ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nde Türkiye, A Grubu'nda Hollanda, Hırvatistan ve Almanya ile mücadele edecek. B Grubu'nda ise Polonya, Rusya, İtalya ve Belçika yer alacak.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımların çapraz eşleşmeyle oynayacakları yarı finaller sonrası, kazananlar final, kaybedenler ise 3'üncülük maçına çıkacak.

Elemeler sonunda birinci olan takım doğrudan olimpiyatlara katılım hakkı kazanacak. İkinci ve üçüncü olan takımlar ise mayıs ayındaki kıtalararası elemede kota arayacak.

Kaynak: AA