Beşiktaş ve Fenerbahçe nasıl tur atlar

Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş ve Fenerbahçe, gruplarında son haftaya avantajlı girdiler.. İşte, temsilcilerimizi bekleyen son hafta senaryoları..

Beşiktaş ve Fenerbahçe nasıl tur atlar
Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi bekleyen senaryolar.

BEŞİKTAŞ

Avrupa Ligi H Grubu'nda Skenderbeu'yu 2-0 mağlup ederek 5 maç sonunda puanını 9'a yükselen Beşiktaş, zirveyi de ele geçirdi.

Kartal'ın gruptan çıkması için, son hafta konuk olacağı 7 puanlı Sporting'i yenmesi veya rakibiyle berabere kalması gerekiyor.

Beşiktaş rakibini yenerse, 2. tura lider olarak gidecek; beraberlik halinde ise grup lideri olmak için Lokomotiv'in kaybetmesini veya berabere kalmasını bekleyecek.

9 puanlı Beşiktaş, rakibine yenildiği takdirde, Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçından gelecek sonucu bekleyecek. Beşiktaş'ın yenilmesi, 8 puanlı Lokomotiv'in kazanması halinde, bir üst tura Sporting ve Lokomotiv çıkacak.

Beşiktaş'ın yenilmesi, Lokomotiv'in berabere kalması halinde, devreye averaj hesabı girecek. Beşiktaş ile Lokomotiv ikili averajda birbirlerine üstünlük sağlayamadığı için genel averaja bakılacak. Beşiktaş'ın tek farklı yenilgisi halinde genel averajlar da eşit olacağından, daha çok gol atan taraf olan Lokomotiv tur atlayacak.

FENERBAHÇE


Avrupa Ligi A Grubu'nda Molde'yi deplasmanda 2-0 yenerek 5 maç sonunda puanını 8 yapan Fenerbahçe, son haftaya 2. sırada girdi.

Fenerbahçe'nin gruptan çıkabilmesi için son hafta konuk edeceği Celtic karşısında alacağı beraberlik yeterli olacak.

Fenerbahçe Celtic'i yenerse; 10 puanlı Molde'nin Ajax deplasmanında yenilmesi halinde grubunu lider olarak tamamlayacak.

Fenerbahçe Celtic'i yenerse; Molde, Ajax ile berabere kaldığı takdirde ikili averaj devreye girecek. Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 yendiği rakibine evinde 3-1 yenildiği için 11 puana sahip olan iki takımdan deplasmanda daha çok gol atan Molde, lider turlayacak.

Fenerbahçe Celtic'e yenilir, 6 puanlı Ajax Molde'yi sahasında yenerse, bir üst tura Ajax çıkacak.

Fenerbahçe Celtic ile berabere kalır, Ajax Molde'yi sahasında yenerse, iki takımın da 9 puanı olacak ve devreye ikili averaj girecek. Sahasında 1-0 yendiği rakibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, ikili averajda üstün olduğu için grupta ikinci olacak ve tur biletini cebine koyacak.

Kaynak: Ajansspor