Büyükliman'da Hekimoğlu Rüzgarı

Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, yaklaşan Olağana Kongre öncesi Trabzon ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

Hekimoğlu’nun son durağı Trabzon’un Büyükliman Havzası oldu. Burada tek tek ilçeleri gezerek üyelerin sorularını yanıtlayan Hekimoğlu, Trabzonspor’un iki önemli sorunun bulunduğunu belirterek bunların birincisinin camianın birlik bütünlüğü, diğerinin ise ekonomik tablonun kötülüğü olduğunu vurguladı. Göreve gelmeleri halinde bu iki ana sorunu ortadan kaldırmayı planladıklarını belirten Hekimoğlu, "Değişim için kollarımızı sıvadık" dedi.

Tonya Trabzonsporlu Taraftarlar Derneği’nde delegelerle bir araya gelen Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, Büyükliman üyeleriyle buluştuğu geniş katılımlı toplantıda çarpıcı mesajlar verdi. Programın açılış konuşmasını eski başkan adayı Metin Atasoy yaptı. Hekimoğlu’na açık destek veren Atasoy, "Trabzonspor hepimizin sevdası ve Türkiye’nin en büyük 4 sivil toplum kuruluşundan biri. Böyle bir kulübe başkanlık yapmayı burada oturan herkes ister ben de istemiştim" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un zor bir dönemden geçtiğini belirten Atasoy, "Böyle bir durumda Trabzonspor’un başkanlık koltuğuna aday olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Trabzonspor’a başkan olacak arkadaşımız sporla ilgili olmalı, bu sistemin içinde bulunmalı, kendisini camianın içinde hissetmeli.Tesadüfen Trabzon’da kulübün önünden geçerken ’ben de kulübe üye olayım, bakarsın bu kulübe başkan olurum’ diyenlerle hiç işim olmadı. Trabzonspor Başkanına herkes dokunabilmeli, elini tutabilmeli, konuşabilmeli, problemleri onunla tartışabilmeli. Geçmişte bunun sıkıntılarını gördük. İstanbul’dan ve Ege kıyılarından Trabzonspor’u yönetmeye kalktılar. Ben de İstanbul’da yaşıyorum eğer o seçimi kazansaydım Trabzon’da babamdan kalma yeri yapıp Trabzon’a yerleşip oğlumu İstanbul’da işin başına getirecek ve Trabzonspor’u Trabzon’dan yönetmek için kente yerleşecektim" dedi.

Atasoy’dan sonra kürsüye gelen Celil Hekimoğlu, projeleri ve çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirdi. Kulübün mali anlamda ciddi sıkıntılar içerisinde olduğu kaydeden Hekimoğlu, Bordo Mavili kulüpte büyük ve köklü bir değişim için kolları sıvadıklarını açıkladı.

Kulübün mali tablosunun herkesin bildiği gibi iç açıcı olmadığına işaret eden Hekimoğlu, "Gelir gider dengelerine baktığımızda şu an Trabzonspor zararla yönetiliyor. Kulüp tarihinde hiç bir yönetimin bugünkü kadar bağış almamasına rağmen yapılan transfer yanlışları ve hatalı yönetim stratejileri kulübün borçlarını artırmıştır. Göreve gelirsek bu hataların hiç birini tekrarlamadan hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli projelerle önce freni çekeceğiz, ardından ekonomik büyüme modelini geliştireceğiz" diye konuştu.

EKONOMİK ANLAMDA GÜÇLÜYÜZ

Ekonomik anlamda son derece güçlü bir yönetimle yola çıktıklarını kaydeden Celil Hekimoğlu, "Biz geçmişe takılı ve kavgacı söylemlerle yola çıkmak istemiyoruz. Zira şu anda kulübümüzün her zamankinden daha çok uzlaşma ihtiyacının olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Bu camianın içerisindeki her ferde ulaşıp, asgari müştereklerde birleşebilme adına ortak bir felsefe geliştirmek zorundayız. Aslında Trabzonspor’u Trabzonspor yapan değerler mevcuttur, şu anda yaşadığımız, sadece bu değerlerden uzaklaşma görüntüsüdür. İşte biz göreve geldiğimiz taktirde eskilerimize ve büyüklerimize tekrar kendilerinin hayat verdiği bu düşünceleri hatırlatacağız, gençlerimize ise bunları anlatacağız" dedi.

Hekimoğlu’nun açıklamalarından çarpıcı satır başları ise şöyle:

"Trabzon’un son derece ciddi bir futbol ve futbolcu potansiyeli söz konusu, bunu görmezden gelmek imkansız. Önemli olan bu potansiyelin doğru ve etkin yöntemlerle değerlendirilmesi. Bizim hareket noktamız da bu olacak"

"Bizim oyuncu yetiştirme ya da kaynak bulma konusunda sorunlarımız yok. Sorun bu gençleri geliştirip kullanabilmekte. Şimdi hepimiz başarılarla gururlanıyoruz ancak bu gençleri sahaya sürme konusunda tereddütlüyüz. Forma verdiklerimize ise tahammül edemiyoruz."

"Artık Trabzonspor için deneme yanılma dönemleri geçmiştir. Bu büyük kulübün hangi doğruları yaptığında neler elde ettiğinin sonuçları da ortada. Belki yeni nesil, heyecanlı taraftar kardeşlerimiz farklı beklentilerle bazı taleplerde bulunabilirler. Ama onları bilgilendirmemek de bizim eksikliğimiz."

"Bu yüzyılda elbette gözünüzü dış dünyaya kapatarak yaşayamazsınız. Ama önce üretim değerini mutlaka ortaya koymak zorundasınız. Bakın UEFA’nın kriterleri sizi zaten buna yönelmeye zorunlu hale getiriyor."

"Bizler sanayiciyiz, üretimin ne demek olduğunu iyi biliriz. Siz üretirseniz hem zenginleşir hem de başarılı olursunuz. Sürekli tüketim anlayışı içerisinde hareket etmek hem kaynaklarınızı bitirir hem de sizi başarısızlığa daha da vahimi iflasa sürükler..."

"Bahsettiğimiz sadece futbolcu üretmek de değil. Son dönemdeki en önemli eksiklerimizden birisi de tıpkı futbolcu gibi kaliteli yöneticiler üretemememizde yatıyor."

"Oysa Trabzonspor’un geçmişini iyi incelediğimizde kuruluşundan bu yana hep bir hiyerarşik sıra içerisinde yönetim kuruluları oluşmuştur. Bu devamlılığı daha sonra ne yazık ki çeşitli sebeplerle kaybettik. Bizim oluşturacağımız yönetim kurulunda bu özellikte de kardeşlerimiz arkadaşlarımız olacak. "

"Kaynak yaratan, üreten, işinde ve sosyal hayatta başarılı, donanımlı isimlerden bir ekip oluşturacağız. Tecrübeyle, dinamizmi buluşturacağız."

"Neye talip olduğumuzun, nasıl koruyacağımızın, ne şekilde daha da büyüteceğimizin bilincindeyiz. Tümden bir yıkım için değil, önce el frenini çekip daha sağlıklı bir büyüme için kolları sıvadık. Kimsenin niyetini sorgulayacak da değiliz. Ancak çok net bir şekilde görülmektedir ki; gidilen yol yanlış bir yoldur. Seçilen yöntem doğru değildir. Bunun sebepleri de ortadadır. "

"Bizler Trabzonspor’u kendi malımız gibi korumalı, toplumun değeri olduğunu bilerek de paylaşarak yönetmeliyiz. Başkanlık koltuğu kimsenin tapulu yeri değildir. Sadece kişilere emaneten verilmiş bir makamdır. Emanete karşı nasıl davranmamız öğütlenmişse orada da aynı şekilde davranmalıyız."

"Camiayla istişare öncelikli değerimiz olmalıdır. İnsanların neler beklediklerini, neler istediklerini dinlemeliyiz. Zira dinlemeyi bilmeyen sözünü dinletemez... Bu nedenle hassasiyetimizi korumalıyız."

"Günlük değil kalıcı başarılara odaklanmalıyız... Bunun yolu da öncelikleri belirlenmiş sağlıklı politikalardan geçmektedir. Gerek fikri gerekse de uygulama anlamında hazırlığımız bu yöndedir. Bu projeyi hayata geçirecek bir kadroyla yola çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

HEKİMOĞLU EKİBİNİ TANITIYOR

Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu yönetim kurulu aday listesini yarın (çarşamba) Zorlu Grand Otel’de düzenleyeceği törenle kamuoyuyla paylaşacak. Saat 14.30’da başlayacak olan aday tanıtım törenini ünlü sunucu Simge Fıstıkoğlu sunacak. Bordo Mavili kulübün bütün üyelerini programa davet eden Hekimoğlu, "Güçlü, kararlı ve ilkeli bir yönetimle göreve adayız. Bütün Trabzonsporluları bu anlamlı yürüyüşte yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA