Büyükşehir Yeşilyurt'u Konuk Etti

Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı, Voleybol 2. Ligi A Grubu’nda Yeşilyurt’u konuk etti.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı, 2. Lig A Grubu 6’ncı hafta maçında İstanbul temsilcisi Yeşilyurt ile karşı karşıya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Tolga Tunç Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Uluturhan, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı ve yüzlerce Manisalı izledi.

GALİBİYET SERİSİ 6 MAÇA ÇIKTI

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig A Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı ekip, ligin güçlü ekiplerinden Yeşilyurt’u da saf dışı bıraktı. Maça oldukça hızlı başlayan Büyükşehir’in Sultanları ilk sette rakibinin de etkisiz kalmasıyla seti 25-12 kazandı. İkinci sette Yeşilyurt’un direnmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan Manisa Büyükşehir Belediyespor seti 25-19 kazandı ve durumu 2-0’a getirdi. Çok çekişmeli geçen üçüncü sette konuk ekip temsilcimizin hatalarından da yararlanarak seti 26-28 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sette oyun iki taraf için de gidip geldi. Bu sette azim ve kararlığını gösteren Büyükşehir’in Sultanları seti 25-23 kazanarak, durumu 3-1 yaptı. Bu galibiyetin ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor puanını 18’e çıkardı. Ligde oynadığı 6’ncı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Büyükşehir’in Sultanları rakiplerine gözdağı verdi.

TRİBÜNLER DAKİKALARCA ALKIŞLADI

Bu sezon evinde oynadığı karşılaşmalarda az sayıda taraftarca desteklenen Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı, ilk defa dolu tribünlere oynadı. Tribünlerdeki yüzlerce taraftarın desteğiyle mükemmel oynayan yeşil-beyazlılar, maç sonunda da dakikalarca alkışlandı.

"KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı Baş Antrenörü Süleyman Bozkan, “Yeşilyurt maçı bizim için çok önemliydi. Çünkü daha önce 1. Lig’de oynayan ve alt lige düşen bir ekip. Voleybol kültürü olarak üst seviyedeler. Üst lige çıkmayı hedefleyen bir ekip. Burada galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Manisa halkına bizleri destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Ve oyuncularımı da tek tek kutluyorum” diye konuştu.

KAPTAN’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR

Kendilerini yalnız bırakmayan Manisalı sporseverlere teşekkür eden Takım Kaptanı Ayşin Moran ise, “Bizleri yalnız bırakmadıkları için Manisa halkına teşekkür ediyoruz. İlk defa coşkulu bir seyircimiz vardı ve biz de coşkulu bir maç oynadık. Tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum. Ligin önemli bir takımıyla oynadık. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. 6’da 6 yaptık. Şimdi zaferi kutlama zamanı” diye konuştu.

Kaynak: İHA