9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Sapanca Gölü'nde devam eden yarışmanın üçüncü gününde 15 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarının desteğiyle Sapanca Gölü'nde devam eden 9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması'nın üçüncü gününde 15 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı.

Yarışma, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe ve Sapanca Belediyelerinin katkısıyla Eşme Sahili'nde gerçekleştiriliyor.

Çarşamba günü başlayan yarışmaya, Kocaeli'den katılan Samet Turan ve Enver Yılmaz'dan oluşan ekip, yakaladıkları 15 kilogram ağırlığındaki balıkla ''en büyük balığı tutma'' kategorisinde şu an için birinciliği elde etti.

Yarışmada DAİWA takımı 4,3 kilogram; Bulgaristan'dan Paskal Mitev Carp Team 4,8 kilogram ve İstanbul'dan DLV Carp Team de 9,92 kilogram ağırlığında sazan balığı yakaladı.

Yakalanan sazan balıkları, hakemler eşliğinde yapılan ölçülendirme ve fotoğraflama çalışmasının ardından göle bırakıldı.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona yurt içi ve yurt dışından 55 takımdan 165 yarışmacının katıldığını söyledi. Yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini belirten Uztürk, Sapanca Gölü'nde 15-20 kilogram ağırlığında sazan balıklarının olduğunu ve yarışma sonuna kadar daha büyük balıkların yakalanacağını umduğunu dile getirdi.

Pazar günü sona erecek yarışmada "en çok" ve "en büyük" balık yakalama kategorilerinde dereceye girenlere para ödülü verileceğini ve olta takımı hediye edileceğini kaydeden Uztürk, amatör olta balıkçılarına başarılar diledi.

Kaynak: AA