Manisalı Esnafın Kadın Futbol Takımı Profesyonel Ligde

Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde mücadele edecek Manisa Esnaf Gençlik ve Spor, ilk antrenmanına çıktı

Bu sezon Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Manisa Esnaf Gençlik ve Spor, ilk antrenmanına çıktı.

Kulübün başkanı ve kadın takımının teknik direktörü Cemil Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız çocuklarına futbolu sevdirmek amacıyla kurdukları takımın amatör kümede mücadelenin ardından Manisa'dan, kadınlarda profesyonel lige çıkan ilk futbol takımı olduğunu belirtti.

Uğur, "Mart ayında derneğimizin tescilini yaptık. Sonrasında federasyona başvurularımızı yaptık. 40'a yakın sporcumuzla genç kızlar ve yıldızlarda Manisa'yı temsil ettik. Şu anda 60'ın üzerinde sporcumuz var. 2015-2016 sezonunda Manisa Esnaf Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı olarak Kadınlar 3. Futbol Ligi 2. Grup'ta temsil etme hakkını elde ettik" dedi.

Manisa için önemli bir iş yaptıklarına inandığını dile getiren Uğur, "Bizim için adeta miladi bir dönem. Çünkü ilk defa kadınlar futbol takımı oluşturuldu. Heyecanlı ve mutluyuz. İyi ve doğru işler yapma gayreti içerisindeyiz. Eksiklerimiz var ama başarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Uğur, ilk maçlarını 8 Kasım Pazar günü sahalarında Akpınarspor ile yapacaklarını bildirdi.

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İsmail Aydın ise sporun değişik dallarında olduğu gibi futbolda da kadın erkek ayrımının pek  kalmadığını kaydetti.

Aydın, "Kadınlar liginin olması futbola ayrı bir renk ve hava getiriyor. Daha önce Turgutlu ilçemizde de kadın futbol takımı kurulmuştu. Deplasman maçlarında sıkıntı yaşanıyor, futbolcu bulmakta güçlük çekiliyor. Şehzadeler ilçemizde kurulan kadın futbol takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: AA