'Kaçma Birader'in Çekimleri Sürüyor

İSTANBUL - Böcek Yapım ile Endemol Shine Türkiye ortaklığında çekimlerine başlanan "Kaçma Birader", yolu İstanbul'a düşen, Yozgatlı bir ailenin komik hikayesini ele alıyor.

Soho House İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katılan Ömer Faruk Sorak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir küçük şehrin dünyası küçük insanlarının, büyük şehirde kaybolmaları. İstanbul, Taksim gibi yerde başka bir hayatla karşılaşmaları ve hayatın içinde yaşadıkları sürprizlerin anlatılması açısından çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Taşı, toprağı altın diye bilinen İstanbul'da, insanın kendi memleketinde olmasının ve kendi bildiği hayatı yaşamasının ne kadar tatlı ve önemli olduğunun da filmde altının çizildiğini belirten Sorak, "Dolayısıyla bu yanıyla, her ne kadar komedi filmi olsa da sosyolojik açıdan da bir takım göndermelerin yapıldığı bir film. Beni o yüzden de çok mutlu ediyor" dedi.

Filmin süpervizörlüğünü de üstlenen Ömer Faruk Sorak, "Yönetmen kimliğiyle misyonlarımdan biri, film yapmak olduğu kadar, bir diğerinin de geleceğin sinemacılarını sektöre kazandırmak olduğunu düşünüyorum. Yapmak kadar, yol açmak da çok değerli." ifadelerini kullandı.

- Kaman: "Çok özenli davranıyoruz"

Kardeşi Murat Kaman'la filmin senaristliğini üstlenen ve başrollerden birini oynayan Emrah Kaman, yaptıkları işin içlerine sindiğini aktardı.

Filmi Mart ayında gösterime sokmayı planladıklarını kaydeden Kaman, "Bizim, çok özenli yazdığımız bir senaryoydu. Senaryoya çok çalıştık. Şimdi çekerken de çok özenli davranıyoruz. Çok komik olmasına, çok özen gösteriyoruz" dedi.

Emrah Kaman, senaryoyu yazarken farklı bir hikaye yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Daha değişik bir mizah kullanmaya çalıştık. Eğer bunu doğru ve güzel yaptıysak, siz de bu kanıya varacaksınız bence. İnşallah öyle yapmışızdır" diye konuştu.

Filmin oyuncularından Melek Baykal da filmde, Yozgatlı bir ailenin serüvenlerini anlattıklarını söyleyerek, şunları aktardı:

"Kamera arkası son derece güçlü. İşini bilen insanlar. İşlerini çok iyi yaptıkları için, bizim de işimizi çok rahatlatıyorlar. Süper bir senaryoyla karşı karşıyayız. Ellerine, emeklerine sağlık sevgili Murat ve Emrah'ın. Biz de elimizden geldiğince, o senaryonun hakkını vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Oyuncu Zafer Algöz ise filmde, halk otobüsü şoförü bir aile reisini canlandırdığını dile getirerek, "Çekimlerin, yaklaşık dörtte üçünü çektik. İstanbul ayağını çektikten sonra Yozgat'a gideceğiz. Sonrasında ise filmin toparlanması, montajı, her şeyiyle film bir araya gelecek" ifadelerini kullandı.

Murat Kaman ve Defne Deliormanlı'nın yönetmenliğini üstlendiği filmde, Algı Eke, Cihan Ercan, Necip Memili gibi isimler de rol alıyor.

Kaynak: AA