Fenerbahçe koltuğa oturdu

Fenerbahçe, Trabzonspor'u Kadıköy'de 2-0 mağlup etti ve Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu. Goller 11. dakikada Nani ve 88'de Fernandao'dan geldi.

Fenerbahçe koltuğa oturdu
Baskı, mücadele, tek pas ve coşku olunca...

Fenerbahçe, müthiş oynadığı, üstünlüğü hiç kaybetmediği ve birçok gol pozisyonundan da yararlanamadığı maçta Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti ve 7 hafta sonra Beşiktaş'tan liderliği devraldı.

Maça iyi başlayan Sarı Lacivertliler oldu. Kanarya, özellikle Diego, Gökhan Gönül ve Alper Potuk'la etkili oldu ancak ilk önemli pozisyonu da Trabzonspor buldu.

Son anda Volkan!

7. dakikada atılan uzun topta sol kanattan bindiren Mehmet Ekici, Alves'in yavaş kalmasıyla topa sahip oldu ve içerideki N'Doye'ye çıkardı.

N'Doye'den önce son anda Volkan araya girdi ve topu çelmeyi başardı.

Fenerbahçe koltuğa oturdu

Nani'den harika gol

Fenerbahçe, 11. dakikada Nani'nin golüyle Trabzonspro karşısında 1-0 öne geçti.

Diego soldan ceza sahasına sızan Alper'i iyi gördü. Alper Potuk sağ ayağının dışıyla içeriye ortaladı. Nani sol ayağıyla gelişine vurdu, Onur'u avladı. Fenerbahçe'den harika tek paslar...

Üstünlük tamamen Fener'de!

Fenerbahçe, golü bulduktan sonra oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Üstüste kornerler ise sonuç getirmedi.

Fenerbahçe koltuğa oturdu

İki dakikada iki gol kaçtı

27'de Nani içeriye çıkardığı topa Alper Potuk dokunamadı, yüzde yüzlük gol kaçtı.

28'de Mehmet Topal önde kurduğu baskıyla Cavanda'dan topu kağtı, şutu üstten auta gitti. Trabzonspor savunması karşılaşma boyunca bir türlü maça konsantre olamadı.

Diego zoru başardı! Bomboş...

41'de Diego inanılmaz bir gol kaçırdı. Soldan Van Persie'nin pasında altıpasta Diego topu, bomboş üstten auta attı.

Fenerbahçe koltuğa oturdu

Alper iki dakikada atıldı


42'de Alper Uludağ, iki dakika içinde Nani'ye yaptığı faullerden ötürü çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Oyunda zaten gözükmeyen Trabzonspor, bu kartla maçtan tamamen koptu.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Sadi Tekelioğlu iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Mehmet Ekici'nin yerine Aytaç Kara, Özer Hurmacı'nın yerine de Yusuf Erdoğan oyuna girdi.

Nani'den müthiş şut

55'te Hasan Ali'nin ortasında Aykut'tan seken topa gelişine Nani sol ayağıyla vurdu, top kaleci Onur'da kaldı. Nani'den attığı goldeki gibi müthiş şut...

Diego çalıştı ama atamadı

62'de Hasan Ali soldan getirdi, Diego göğsüyle zor da olsa önüne aldı, vurdu, top üstten auta gitti.

64'te yine Diego sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ancak önü açık olmasına rağmen fazla bekleyince Trabzonspor defansında Aykut Demir araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe koltuğa oturdu

Aykut 60 metreden vurdu!

74'te Aykut Demir yaklaşık 60 metreden kaleye gönderdi, Volkan hata yapmadı. Bu Trabzonspor'un maçtaki ilk şutuydu.

Fener atamıyor, Trabzon gelmiyor


Fenerbahçe ikinci golü çok geç buldu ancak maçın 1-0 devam ettiği bölümlerde Trabzonspor'un da gol atmak gibi bir niyeti yoktu.

Aytaç'tan harika şut


75'te Aytaç sol çaprazdan kaleye sert vurdu, top az farkla auta gitti. İçerideki Salih Dursun dokunabilse gol kaçınılmazdı.

Fenerbahçe koltuğa oturdu

Saha karıştı

80'de Mbia ve Fernandao sert şekilde tartıştı. Diğer oyuncular da müdahil olunca, tansiyon bir anda yükseldi.

82'de saha bir kez daha karıştı. Markovic, Salih Dursun'a taç çizgisi üstünde baskı yaparken, Salih yerde kaldı ve Markovic'e sert tepki gösterdi. Saha bir anda karıştı. Gökhan Gönül de Sadi Tekelioğlu'yla sert şekilde tartıştı.

Nani ortaladı, Fernandao affetmedi

88'de sağ kanattan korner direğinin yanından Nani ortaladı, içeride Fernandao kafayla affetmedi ve taraftarı rahatlattı.