Villarreal'i eski dost sırtlıyor!

Sezon başında Bursaspor'dan Villarreal'e transfer olan Cedric Bakambu, gollerine La Liga'da da devam ediyor.

Ağustos ayında 7,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal'e imza atan Cedric Bakambu, şu ana kadar Sarı Denizaltılar ile 9 resmi maçta 6 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Villarreal'in Sevilla'yı evinde 2-1 yendiği karşılaşmada takımının 2. golünü atan 24 yaşındaki futbolcu, La Liga'da 7 maç sonunda 4 gole ulaştı.

Bakambu, diğer iki golünü ise UEFA Avrupa Ligi'nde kaydetti. Golcü oyuncu Espanyol ve Dinamo Minsk karşısında ikişer, Granada'ya ise bir gol attı.

Bu sezon oynadığı 9 maçın hiçbirinde 90 dakika sahada kalmayan Bakambu, 5 karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

TAKIMIN EN GOLCÜ OYUNCUSU

Cedric Bakambu, bu sezon attığı 6 golle Villarreal'in en skorer oyuncusu oldu. Bakambu'yu 4 golle Leo Baptistao ve 3 golle Roberto Soldado takip etti. Villarreal'de Mario Gaspar 2, Eric Bailly, Denis Suarez, Samuel Garcia Sanchez, Bruno Soriano ve Manu Trigueros ise birer gol buldu.

SOCHAUX'DA PARLADI

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Sochaux'da forma giydiği 4 sezonda 21 gole imza atan Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı Fransız forvet, bu performansıyla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti.

Bursaspor'un 2014-2015 sezonu transfer döneminin son gününde 1,8 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Bakambu, yeşil-beyazlı formayla 40 resmi maça çıkıp, 21 gol kaydetti. Golcü futbolcu, Fransa Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de forma giydi.