Aydın'dan Kısa Kısa

Didim'de "Mobil Ketem Projesi" kapsamında kanser taramasına başlandı

Didim ilçesinde, Mobil Ketem Projesi kapsamında kanser taramasına başlandı.

Didim Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet veren Mobil Ketem aracında, bir ay boyunca meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri tetkikleri yapılacak.

Didim Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Veysel Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle meme kanserinin kadınlarda sıklıkla görülmeye başladığını, erken teşhisin büyük önem taşıdığını söyledi.

Hastalığın ileri yaşlarda görülebildiği gibi erken dönemde de ortaya çıkabildiğine dikkat çeken Kılıç, "Dijital mamografi cihazının bulunduğu Mobil Ketem aracımızda 40-69 yaş grubu kadınların tetkikleri yapılacak. Didim ve çevresinde ikamet eden tüm kadınların hizmetten faydalanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mobil Ketem aracında ayrıca 30-65 yaş grubundaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş grubu kadın ve erkeklere ise kalın bağırsak kanseri taramaları yapılacağı da belirtildi.

- Koçarlı'da ihtiyaç sahiplerine yardım

Hayırsever bir firma tarafından Koçarlı Kaymakamlığına gönderilen 5 bin 765 ayakkabı ve giysi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Yardımların ulaştırıldığı vatandaşlar hayırsever firmanın yanı sıra, giysi ve ayakkabıları ihtiyaç sahipleriyle buluşturan kaymakamlığa teşekkür etti.

Çocukları için ayakkabı alan Zekeriye Balıkcı, "Çocuklarımız okula giderken eski ayakkabı giyiyordu. Maddi sıkıntı nedeniyle alamıyorduk. Yardım nedeniyle çok teşekkür ediyoruz" dedi.

- Çine Madranspor'da galibiyet hedefi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Çine Madranspor, yarın deplasmanda oynayacağı Bayburt Grup Özel İdare maçında galibiyet hedefliyor.

Çine Madranspor Teknik Direktörü Erdoğan Özalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde şu ana kadar galibiyet alamadıklarını, deplasmandan 3 puanla dönmek istediklerini söyledi.

Takımda eksiklerinin bulunmadığını, futbolculara güvendiklerini aktaran Özalp, "Bugüne kadar birtakım şanssızlıklar nedeniyle galibiyeti bulamadık. Yarın deplasman karşılaşmasında şeytanın bacağını kırmak istiyoruz. Futbolcularımızın ellerinden gelenin fazlasını yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA