Gümüşhane Atıcılıkta Türkiye'de En Üst Noktada

Atıcılık Milli Takım antrenörü Coşkun Abiş, Gümüşhane olarak son 8 yıldır atıcılık sporunda yarıştıkları kategorilerde hep birinci geldiklerini ve rekorları ellerinde tuttuklarını söyledi.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayındaki son toplantısına katılarak Meclis üyelerine bilgi aktaran Abiş, Türk Silahlı Kuvvetleri, Harp Okulları, Polis Akademileri gibi hem ekipman olarak hem de antrenman olarak kendilerinden çok üstün olan rakiplerinin şuanda kendilerinden geride olduklarını, Türkiye’de atıcılık sporunda en üst noktada olduklarını söyledi.



Yıldızlar ve gençlerde ferdi ve takım olarak birinci, ikinci, üçüncüler ile ferdi ve takım rekorlarının Gümüşhaneli sporcuların elinde olduğunu kaydeden Abiş, en zor kategori olan büyükler kategorisinde de bir sporcuları olduğunu onun da şampiyon olduğunu dile getirdi.

Başarının tesadüf olmadığını, disiplinli bir çalışma ile bu sonuçların alındığını hatırlatan Abiş, 2007 yılı Mart ayından beri 8 yıldır üst üste şampiyon olduklarını söyledi.



“GÜMÜŞHANELİLER ATICILIK SPORUNDA BAŞARILI”

Gümüşhane Gençlik, Spor Kulübü bünyesinde çalıştıklarını ve altyapıdan yetiştirdikleri sporcular olduğunu kaydeden Abiş, “Yüzlerce sporcu var. Bunların içerisinden yetenekli sporcularımızı seçip müsabakalara götürüyoruz. Biz ekipmanla spor yapıyoruz. Ne kadar ekipmanınız varsa o kadar sporcu götürürsünüz. Yetenekli sporcularımız var. Gümüşhaneliler atıcılık sporunda gerçekten başarılı. Nasıl Gümüşhane’de toprağın altından altın madeni çıkarılıyorsa sporda da çocuklarımız gerçekten maden gibi” dedi.

Hedeflerinin 2016 yılında Rio’da yapılacak olan olimpiyatlara gidecek olan sporcuların seçmelerinin yapılacağı müsabaka olduğunu ifade den Abiş, sporcuların müsabakalara ulaşımı noktasında destek istedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, sunumunun ardından Abiş’e ve sporcularına başarılarının devamı dileklerinde bulunarak, “İlimizi bütün müsabakalarda başarıyla temsil ediyorsunuz. Başarılarınızın daim ve devamlı olmasını diliyoruz” dedi.

İl Özel İdaresi olarak 2015 yılında Gümüşhane’de amatör spor kulüplerine toplamda 128 bin TL’lik maddi katkı sağladıklarını belirten Bayraktar, bu desteği Vali Yücel Yavuz ve İl Genel Meclisi üyelerinin desteği ile her yıl artırdıklarını ve devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA