G.Saray'ın grubunda son durum

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Kazakistan ekibi Astana ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Benfica gruptan çıkmayı garantiledi.

G.Saray'ın grubunda son durum
Galatasaray'ın yer aldığı C Grubu'nda gecenin ilk maçında Astana ile Benfica karşılaştı. Kazakistan'ın Astana Arena Stadı'nda oynanan maçta Astana bir sürpriz sonuca daha imza attı.

Benfica karşısında 19'da Patrick Twumasi ve 31'de Marin Anicic'le 2-0 öne geçen Astana, 40 ve 72. dakikalarda Raul Jimenez'in gollerine engel olamayınca 1 puana razı oldu. Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Astana bu sonucun ardından gruptaki 3. beraberliğini aldı ve evindeki maçların tümünü yenilgisiz tamamlamış oldu.

CİMBOM'A 1 PUAN YETECEK

Grubun son maçında Türk Telekom Arena'da G.Saray'la oynayacak Astana puanını 3'e çıkardı. Bu karşılaşmada kazanan grubu üçüncü sırada bitirecek. Cimbom'a Avrupa Ligi bileti için 1 puan da yeterli olacak.

BENFİCA 4 YIL SONRA...
Benfica ise bu sonuçlarla birlikte 4 yıl aranın ardından ikinci tura yükselmenin sevincini yaşadı. Portekiz ekibi, G.Saray'ın Atletico Madrid karşısında 2-0 mağlup olmasıyla 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. Benfica ile birlikte Atletico Madrid de gruptan çıkmayı garantiledi.

Şamp. Ligi C Grubu Puan Durumu:

1. Atletico Madrid 10 puan
2. Benfica 10 puan
3. Galatasaray 4 puan
4. Astana 3 puan