'Türk Messi'nin Öncelikli Hedefi, Trabzonspor A Takımı

Trabzonspor 17 Yaş Altı takımında forma giyen ve milli takımın da kaptanlığını yapan Abdülkadir Ömür, UEFA tarafından "Türk Messi, Yeni Hagi" şeklinde kendisiyle ilgili yapılan tanıtımdan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bordo-mavili takımda hücuma yönelik orta alanda görev yapan Abdülkadir Ömür, 8 yıldır Trabzonspor alt yapısında forma giydiğini belirtti.

Futbola mahallesinde oynayarak başladığını ifade eden Abdülkadir Ömür, "Babamın küçük bir halı sahası vardı, orayı işletiyordu. Okuldan çıktıktan sonra heyecanla oraya gidiyor ve futbol oynuyordum. Alt yapıda hocalarımız okullara seçmelere geliyordu, biz de o zaman seçildik ve Trabzonspor'a geldik" dedi.

UEFA tarafından kendisiyle ilgili benzetmenin muhteşem bir duygu olduğunu anlatan Ömür, "İlk duyduğumda arkadaşlar gelip beni tebrik ettiler. Kalbim hızlandı o haberi gördüğümde. Sevinçten ağlamıştım. UEFA'nın sitesinde geleceğinin yıldız adayı olarak bahsedilmek, büyük futbolculara benzetilmek gurur verici" diye konuştu.

Genç futbolcu, Çarşıbaşı ilçesinden her gün idmanlara gidip geldiğini vurgulayarak, "İdmandan 2 saat önce evimden çıkıyorum ve eve dönüşümde ise geç oluyor. Ailem bana çok destek oluyor. Hocalarım bana sahip çıktı. Yurt dışı hayallerimiz var ama öncelikle Trabzonspor A Takımı'nda forma giymeyi hedefliyorum. Trabzon'da oynayan her oyuncunun hayali Trabzonspor formasıdır. İnşallah bir gün o formayı giyerim" ifadesini kullandı.

Milli takımda Cafer Tosun ile kaptanlık görevi yaptığını anlatan Ömür, "Birlikte 4 yıl önce seçilmiştik. İkimiz de kaptanız, çok ender rastlanan bir durum. Çok mücadele veriyoruz. Bazen ben onun, bazen de o benim kaptanım oluyor. İnanılmaz bir duygu, o formayı giymek onun gururunu taşımak çok önemli" diye konuştu.

-Tekelioğlu'nun görüşleri

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olan ve Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından A takımda da göreve getirilen Sadi Tekelioğlu ise 17 Yaş Altı Futbol Takımlarının çok özel bir grup olduğunu belirterek, "Abdülkadir de bu oyunculardan biri. Topla birebir oyuncu eksiltme yeteneği olan aynı zamanda yaptığı paslarla da takımı yönlendiren bir oyuncu. Hagi'yi Messi'yi bilmiyorum ama futbolcuya benziyor" dedi.

Alt yapılardaki gruplardan çok iyi oyuncular çıkacağını Trabzonspor'u iyi yerlere taşıyacaklarına inandıklarını anlatan Tekelioğlu, şunları kaydetti:

"Bizim diğer gruplarda da çok yetenekli oyuncular var onların büyük işler başaracaklarına inanıyoruz. Bu futbol mezarlığında doğmadan ölenler çok olmuştur. Bu oyuncuların o duruma düşmesine müsaade etmeyeceğiz, gece gündüz takipteyiz, aileleriyle de konuşuyoruz. Şımarmamalılar, büyüdükçe daha çok çalışmalılar. Yabancılardan ayıran tek hadise örneğin Alman mantalitesi, herkesin beğendiği, takdir ettiği mantalitedir. Onlar başardıkça daha fazla çalışır, biz daha az çalışırız. Onun için bir yere kadar iyiyiz, sonra tersine döneriz. Onlar hep futbolda üstüne katar, biz de öyle yapmak istiyoruz."

Kaynak: AA