Tenis Açıklaması Dünya Koçlar Konferansı Antalya'da Başladı

ANTALYA - Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) her iki yılda bir düzenlediği ve dünyanın en geniş katılımlı tenis antrenörleri konferansı niteliğindeki Dünya Koçlar Konferansı (Worldwide Coaches Conference) Antalya'da başladı.

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen konferansa, 700'ün üstünde antrenör katılıyor.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yılda bir düzenlenen konferansın amacının dünyadaki tenisin seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Konferansın bu yıl Türkiye'de yapılmasından mutluluk duyduklarını dile getiren Durmuş, "Teniste henüz çok genç bir ülkeyiz. Dünya sıralamasında hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için antrenörlerimizle birlikte dünyadaki eğitim sistemini ortak bir şekilde yakalayıp, o seviyeye ulaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Durmuş, konferansta birbirinden değerli üst düzey antrenörlerin konuşmalar yaparak, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşacağını, konferansa her kademeden 200'ün üzerinde Türk antrenörün de katılımının sağlandığını kaydetti.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Dünya Koçlar Konferansı'nda, aralarında Dave Miley, Judy Murray, Francisco Roig, Doug MacCurdy, Mats Merkel, Carl Maes, Leon Smith, Hrvoje Zmajic, Dominik Hrbaty, Can Üner, Dario Novak gibi önemli isimlerin de bulunduğu birçok koç, otel içine kurulan sahada uygulamalı seminer verecek.

Konferans, 28 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA