Dani Alves'e göre Ronaldo fazla ön planda

Barcelona'nın Brezilyalı defans oyuncusu Dani Alves, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'de aşırı başaktörlük üstlendiğini savundu.

Dani Alves'e göre Ronaldo fazla ön planda
Dani Alves, Şampiyonlar Ligi'nde yarın İtalya'nın Roma takımına karşı oynayacakları maç öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. La Liga'da cumartesi günü 4-0 kazandıkları El Clasico ile ilgili soruları yanıtlayan Alves, 'Cristiano'yu çok kaliteli bir futbolcu olarak izlemeye devam ediyorum ama belki de onun sorunu, üzerinde çok aşırı bir karakter ve başaktörlük olması. Böyle olunca kazandığın zaman seni öne çıkarırlar, kazanmadığında ise hepsi senin suçundur. Cristiano'nun ne yaptığı benim için fark etmez' şeklinde konuştu.

Real Madrid karşısında alınan galibiyetin tarihi olup hem kendilerini hem de taraftarı sevindirdiğini kaydeden Alves, 'Bu 3 puanı vasıflandırmaya gerek yok. Kariyerim boyunca bir şey öğrendim. Galibiyetler ve zaferler seni çok fazla zayıflatıyor ve sahip olmadığın şeylere inanmaya başlıyorsun. Real Madrid oldukça çok daha iyi bir Barça olacaktır' ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın Real Madrid'e karşı son yıllarda aldığı 6-2, 5-0 ve son olarak 4-0'lık galibiyetleri kıyaslaması istenen Brezilyalı futbolcu, 'Bu maçta rakibin çok daha düşük seviyede olduğunu hissettim. Maçta her alanda, her şeyi mükemmel okuduk. 6-2'lik maçtan daha iyiydik. Sahada daha fazla üstündük ve rakibe fırsat vermedik. Rakibe saygı göstermeye çalışıyoruz. Dördüncü golü atınca 5'inciyi atmaya çalışıyorsun. Futbolda gösterebileceğin en büyük saygı budur. Bunu bize Pep (Guardiola) öğretti' değerlendirmesini yaptı.

Büyük bir takıma, karaktere, hırsa ve cesarete sahip olduklarını ifade eden Alves, 'Guardiola'dan sonra futbol tarihini değiştirmeyi sürdürüyoruz. Bizim hedefimiz bu değişim süresini uzatmak. İyi yoldayız ama bilançoyu sezon sonunda yapmak daha iyidir' dedi.

Alves geçmişte olduğu gibi bugün de İspanya'nın Marca ve AS gazetelerinin muhabirlerinden gelen soruları ise 'Mourinho gibi yapıyorum sadece şeflerinizle konuşuyorum' diyerek cevaplamadı.

Kaynak: AA