Vakıfbank'tan Sekizde Sekiz

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi 8. hafta mücadelesinde VakıfBank Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Sarıyer Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Sahadan 3-0 galip ayrılan VakıfBank, puanını 23’e yükseltti ve namağlup liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya Kübra, Naz, Gözde, Rasic, Sloetjes, Kimberly - Gizem (libero) ilk altısıyla başlayan VakıfBank çekişmeli geçen ve Sarıyer Belediyesi’nin teknik molalara 7-8 ve 15-16 ile önde girdiği ilk seti 25-20 aldı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci setin teknik molalarına 8-5 ve 16-7 ile üstün giren VakıfBank, 25-22 ile mücadelede 2-0 öne geçti. Karşılaşmanın üçüncü setine önde başlayan sarı-siyahlılar teknik molalara 8-4 ve 16-12 ile girdi ve üçüncü seti de 25-18 alarak durumu 3-0’a getirdi.

VakıfBank adına Lonneke Sloetjes, 15 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Kübra Akman (11 sayı), Milena Rasic ve Gözde Kırdar (9’ar sayı) da takımın sayı yükünü çeken diğer isimler oldu.

VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti, Sarıyer Belediyesi galibiyeti sonrası, “Sonuç iyi olabilir ama bugün ortaya koyduğumuz oyun iyi değildi. Maç içerisinde çok basit hatalar yaptık. Son birkaç gündür çok sıkı antrenman yapıyoruz, bunun neticesinde takım biraz yorgun olabilir. Bugün bizim adımıza mutlu olabileceğimiz tek şey üç puan oldu” dedi.

VakıfBank’ın tecrübeli orta oyuncusu Milena Rasic ise, “Bugün oyunda basit hatalarımız oldu. Ama bir şekilde üç seti de önde götürmesini bildik. Aldığımız üç puandan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA