Göztepe - Samsunspor: 2-0

PTT 1. Lig'in 12. hafta maçında Göztepe sahasında Samsunspor'u 2-0 yendi.

PTT 1. Lig'in 12. hafta maçında Göztepe sahasında Samsunspor'u 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Göztepe 18 puanla 6. sıraya yükseldi, lider Samsunspor ise 22 puanda kaldı.

Göztepe: 2 - Samsunspor: 0

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık

Göztepe: Oğuzhan Bahadır, Giray Kaçar, Erkan Sekman, Hakan Arslan, Hakan Barış (Dk. 41 Özgür İleri), Emre Aygün, Gosso, Leroy George (Dk. 89 Mehmet Erdem Uğurlu), Gökhan Karadeniz, Maah, Mirkan Aydın (Dk. 76 Vleminckx)
Teknik Direktör: Metin Diyadin

Samsunspor: Bekir Sevgi, Ercan Yazıcı, Oğuzhan Berber, Ndiaye, Hasan Kılıç, Mustafa Sevgi, Musa Aydın, Taha Yalçıner (Dk. 46 Ersel Aslıyürek), Mehmet Çakır, Murat Gürbüzerol (Dk. 66 Ekigho), Kone (Dk. 46 Ofoedu)
Teknik Direktör: Ümit Özat

Goller: Dk. 53 Leroy George (Penaltıdan), Dk. 80 Gökhan Karadeniz (Göztepe)
Sarı Kartlar: Dk. 23 Gosso, Dk. 33 Maah, Dk. 45 Emre Aygün, Dk. 71 Giray Kaçar (Göztepe); Dk. 45+1 Kone, Dk. 52 Murat Gürbüzerol, Dk. 65 Mustafa Sevgi, Dk. 90 Musa Aydın (Samsunspor)

Maçın ardından

Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin

PTT 1. Lig'in 12. haftasında Samsunspor'u 2-0 yenen Göztepe'nin teknik direktörü Metin Diyadin, daha farklı bir sonuçla da kazanabileceklerini söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Metin Diyadin, oynadıkları son 3 maçı kaybettiklerini hatırlatarak, 'Karşıyaka maçında sergilediğimiz mücadele ile beraber ligin başından beri arzu ettiğimiz oyunu devam ettirmek istiyoruz. İyi bir takım olmak farklı bir şey. Sergilenen mücadele olsun, rakip sahada oynama olsun, olumlu bir maç çıkardık. Bazen işler zorlaşabiliyor. Skoru artırabilirdik. Sonuçta bu ligin lideriyle oynadık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum' dedi.

Kendileri için önemli bir maç olduğunu ifade eden Diyadin, 'Sezon başından beri katkı vermesini beklediğimiz oyuncuların sahneye çıkması önemliydi' diye konuştu. Maçlarını neden Manisa'da oynamak istedikleriyle ilgili soru üzerine Diyadin, 'Sezon başında İzmir Atatürk Stadı bakımdaydı. Manisa'da oynamak için federasyona başvurumuz vardı. Giresunspor maçını da burada oynamıştık. Sadece bu maç için değil, sezon başından beri burada oynamak istiyoruz. Komple bir stat olması ve seyircinin burayı dolduracağına inandığım için tercihimizi bu yönde yaptık' şeklinde görüşlerini aktardı.

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat ise Göztepe karşısında kazanma adına bir şey yapmadıklarını dile getirdi. İyi günlerinde olmadıklarını vurgulayan Özat, 'Mağlubiyetin bahanesi olamaz. Gole kadar iki takım da bir şey yapmadı. Öyle bir penaltı bizim olsaydı 2-3 farkla biz kazanacaktık. Hakem hataları bu kadar bariz olmamalı. İnsanlar tabii ki gördüğünü çalacak ama böylesine bir penaltı olmaz' dedi. Özat, hakemlerin oyunculara saha içinde kötü davrandığını ileri sürerek, şunları söyledi:

'Futbolun tek gerçeği futbolcu. Hakemler saha içinde futbolculara kötü davranıyor. Bunlar doğru şeyler değil. O futbolcular olmazsa siz halı sahada bile maç yönetemezsiniz. Bu kadar olamaz. Kaybettiğim için böyle konuşmuyorum. Hakeme küfür ettikleri zaman yaptır anonsunu, oyunu durdur, antrenöre edildiği zaman dünya umurunda değil. Sen de ana baba evladısın, biz de. Bu işin değerli görülecek yeri futbolcular. Sen kendini bu kadar değerli görme hakem olarak. Futbolcular olmazsa kimse olamaz, ne hakem, ne de yönetici... Senin oyun içinde kendini bu kadar değerli görmenin anlamı ne? Maç nereden nereye geldi.'