Canik'te Nefes Kesen Boks Turnuvası

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen boks turnuvasında Türkiye ile Gürcistanlı boksörlerin mücadeleleri nefesleri kesti.

Turnuva öncesi geçen yıl aynı turnuvaya katılan ve geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Dünya Şampiyonu Milli Boksör Sinan Şamil Sam anıldı. 20 boksörün mücadelesinde Türk boksörler aldıkları galibiyetlerle gururlandırdı.

Canik Belediyesi ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Hasan Doğan Spor Salonu’nda düzenlenen Boks Turnuvası’nda Türk ve Gürcü boksörler ringde nefesleri kesti. Turnuvaya Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra ünlü şampiyon boksörler, Olimpiyat üçüncüsü Yakup Kılıç ile Dünya Şampiyonları Onur Şipal, Adem Kılıcı ve milli boksörler onur konuğu olarak katıldı.

İkisi bayan 20 boksörün yer aldığı ve büyük ilgi gören turnuva öncesi Başkan Osman Genç, onur konuklarına plaket vererek, boksörlere başarı dileğinde bulundu.

Ringde kozlarını paylaşan boksörler, izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. 20 boksörün mücadelesinde Türk boksörler Gürcü boksörlere karşı bariz üstünlük sağladı. Centilmenlik içerisinde geçen turnuvayı Türkiye 9-1 kazandı. Bayanların mücadelesi ise büyük çekişmeye sahne oldu. Sporun her dalının önemli olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak ikincisini düzenledikleri boks turnuvasının dostluk, kardeşlik, arkadaşlık ve spora yakışır şekilde geçmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.



Canik’in her alanda olduğu gibi sporda da adını duyurduğunu ifade eden Başkan Genç, "Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu tür spor müsabakalarının düzenlenmesinin yararlı olduğuna inanıyorum. Sadece futbolda değil, tüm dallarda spora ve sporcularımıza destek veriyoruz. Sporun her dalında etkinlik ve faaliyetlere imza atan, aynı zamanda salon sporlarına özendirmek için önemli çalışmalar yapan, altyapılar hazırlayan Canik Belediyesi bünyesinde 3 bin 600 sporcu bulunuyor. Spora olan desteğimiz ve teşvikimiz artarak devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA