Rus Voleybolcuların Manisa Kampı

Rusya Kadınlar Voleybol Süper Ligi'nde mücadele veren Uralochka takımı, kamp yapmak için Manisa'yı seçti.

Fransa’da CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Cannes maçı öncesi kamp için Manisa'ya gelen takımın antrenörü Nikolay Karpol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenti çok beğendiklerini belirtti.

Manisa’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karpol, şöyle konuştu:

"Manisa’nın çok güzel bir şehir olduğunu, kamp yeri için de uygun şartların bulunduğunu öğrenince buraya geldik. Ben Manisa’yı beğendim. Çok güzel bir havası var. Tesisler, salon çok güzel. Buradaki organizasyonu çok beğendim. Şehrin voleybola ilgisini sevdim. Buraya ilk geldiğimde miniklerin voleybol oynadığını görünce bu beni mutlu etti. Burada bizimle çok ilgilenildi."

Türk voleybolunu değerlendiren Karpol, "Milli takım anlamında iyi değil ama kulüp olarak iyi durumda. Yani kulüpler bazında iyi durumda. Türk takımlarından Eczacıbaşı VitrA gibi takımları tanıyorum" diye konuştu.

Rusya ligini geçen yıl 3. sırada tamamladıklarını belirten Karpol, şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

- Kamp 10 gün sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Müdürü Tolga Tunç Çalışkan ise Rus takımının Manisa’ya davetleri üzerine geldiğini ifade etti.

Rus liginin önemli ve güçlü ekiplerinden bir tanesini ağırladıklarını ve takımın Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu'nda antrenmanlarını yaptığını anlatan Çalışkan, "Manisa’ya gelmelerindeki en büyük sebep böylesi güzel tesislere sahip olmamızdır. Böyle tesisler olmasa onları burada ağırlamamız da çok zor olur çünkü antrenman yapacak önemli salonlara ihtiyaç var. Şu an voleybolda Manisa’nın adını böylece duyurmuş oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Çalışkan, Uralochka'nın kampının 10 gün süreceği bilgisini verdi.

Türkiye Voleybol 2. Ligi'nde mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor voleybol takımı oyuncuları için de bu kamp sürecinin iyi olacağını ifade eden Çalışkan, iki takım sporcuları arasında dostluk oluştuğunu kaydetti.

Kaynak: AA