Doğu Karadeniz'in İlk Atlı Spor Kulübü Giresun'da Kuruldu

Doğu Karadeniz’in ilk atlı spor kulübü Giresun’da kuruldu.

Giresun’un Bulancak ilçesinde kurulan Atlı spor kulübünde şimdilik 1 Arap atı, 2 İngiliz atı, 2 yerli at olmak üzere 5 at bulunuyor.

Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü’nün kurucusu Özdemir Bozatlıoğlu, Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için gayretle ve yeni projelerle spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Bozatlıoğlu, “Gençlerimizi uyuşturucudan korumanın tek yolu spor yaptırmaktır. Spor yapan gençlerde suç oranı minimum seviyededir. Bundan dolayı bizde gördüğümüz şekilde Giresun’da ve Karadeniz’de gördüğümüz en büyük eksikler arasında olan ata sporumuz olan at biniciliğini Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü adı altında kurdum. Karadeniz bölgesinde Samsun ili hariç başka bir binicilik kulübü yok. Bundan dolayı bizim ana hedefimiz öncelikli olarak Giresun’da binicilik sporunu geliştirmek ve binici yetiştirmektir” dedi.

Çocukların ve gençlerin beden ve ruh sağlığı açısından ata binmenin çok faydalı olduğunu ve bunun bilimsel olarak da kanıtlanmış olduğunu vurgulayan Bozatlıoğlu “Ata binenler kendilerinden emin, öz güveni yüksek, sağlıklı kişiler olarak toplumda yerlerini almaktalar. Bizim burada ikisi İngiliz, ikisi 2 yerli, biri Arap olmak üzere 5 adet atımız var. Bu konuda gençlere gerekli desteği sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca burada geçlerin görmesi için koyun, tavuk, kaz, ördek gibi hayvanları barındırmaktayım. Bu doğrultuda elimizden gelen bütün çabayı gençlerimize ve ilimize vermekteyiz. Gençlik İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle engellileri destekleme programında bir proje yaptırdık. 6 ay boyunca 7-30 yaş 30 gencimiz eğitim alacak. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA