Türkiye Liglerinde De Uygulanmaya Başlandı

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’nun (IIHF) Avrupa’da 2015 yılında başlattığı 4 hakem kuralı, Türkiye liglerinde uygulanmaya başlandı.

Bu yıl ilk defa Süper Lig’e yükselme maçlarında 4’lü hakem sistemine geçtiklerini açıklayan Türkiye Buz Hokeyi Başkanı Bülent Akay, önceden maçların 2 hakemle yönetildiğini hatırlattı. Akay, "Şimdi biz de Türkiye’de maçlarda 4 hakem uygulamasına başladık. Hakemlerimizle bu uygulamayı başarıyla ilk maçlarda uygulandığını gördük. Bu da gelecek için bize güven verdi ve bu uygulamamız devam edecek. Süper Lig’de ve kadınlar ligindeki yaşanan rekabetin milli takımlarımıza olumlu olarak yansıyacağına inanıyorum. Milli takımlarda bu yıl büyük erkekler milli takımımız İstanbul’da, kadın milli takımımız ise gelecek yıl Ankara’da Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Çalışmalarımız tamamen milli takımlarımızın bu şampiyonalarda derece yapması üzerine kuruldu" açıklamasında bulundu.

ERZURUM HALKINDAN BUZ HOKEYİNE YOĞUN İLGİ

Süper Lig’e yükselecek takımların belli olacağı yükselme grubu maçlarının başladığını belirten Akay, "Doğu ve batı grubu olmak üzere oynanan Süper Lig yükselme maçları büyük mücadelelerle başladı.

İlk hafta İstanbul’da batı ve Erzurum’da doğu grubu maçlarını oynadılar. Özellikle Erzurum halkı maçlara çok yoğun bir ilgi gösterdi. Üç hafta sürecek olan yükselme grubu maçlarından sonra ilk üç sırayı alacak olan takımlar Aralık ayında başlayacak olan Süper Lig’i oluşturacaklar. Süper Lig maçları çift devreli olmak üzere Türkiye genelinde oynanacak. İlk dört sırayı alacak takımlar play-off grubunda mücadele edecekler. Play-off maçlarından sonra ilk üç belli olacak ve şampiyon takımımız ülkemizi (IIHF) Continental Kupası’nda temsil edecek" ifadelerini kullandı.

Akay, Türkiye’de buz hokeyini tanıtmak ve yaygın hale getirmek için federasyon olarak çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, seyircileri maçlara çekmek için tanıtım çalışmalarını sürdüklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA