Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Löw Açıklaması

"Başka bir ülke hakkında tartışmak mantıksız. 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Fransa'da düzenleneceğinden eminim"

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) Fransa'nın ev sahipliğinde yapılacağından emin olduğunu söyledi.

Löw, Almanya Milli Takımı'nın Hollanda maçı öncesinde kamp yaptığı Barsinghausen'de düzenlenen basın toplantısında, EURO 2016'nın güvenliği için her şeyin yapılacağına inandığını belirterek, "Başka bir ülke hakkında tartışmak mantıksız. 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Fransa'da düzenleneceğinden eminim" dedi.

Fransa ile yaptıkları maçın ardından, Paris'teki terör saldırıları nedeniyle geceyi statta geçirdiklerini anımsatan Löw, ertesi gün sabah, yarın oynayacakları Hollanda maçının iptal edilmesi gerektiğini düşündüğünü ancak yapılan uzun görüşmeler ve istişarelerden sonra bu maçın oynanması gerektiği yönünde karar verildiğini kaydetti.

"Bu karşılaşmada özgürlük ve demokrasi için açık bir mesaj verilmesini diliyorum" diyen Löw, burada Avrupa'ya ve tüm dünyaya, Fransız dostlarıyla dayanışma içinde olduklarını göstereceklerini ifade etti.

Bu müsabakada sportif rekabetin arka plana geçmesini istediğini belirten Löw, maçın farklı değerlerle oynanacağını vurguladı.

Almanya Milli Takımı'nın menajeri Oliver Bierhoff da Paris'teki olaylardan sonra milli takım çevresindeki güvenliğin artırıldığını belirtti.

Kaynak: AA