Burhaniye'de Özel Sporcular Hedef Büyüttü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, iki yıldan beri çalışmalarını sürdüren özel sporcular, hedef büyüttü. Geçtiğimiz ay Denizli’de yapılan Özel Olimpiyatlar Türkiye Şampiyonası’nda 9 altın ve 2 de gümüş madalya alan ve grup birinciliğinin sahibi olan Özel Sporcular 8 Eylül stadındaki çalışmalarına devam ederken, 2016’da yapılacak olan Yıldızlar Ligi’ne hazırlanıyorlar.

Burhaniye’de, 2 yıldan bu yana Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün desteği ile Deniz Erenoğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Burhaniyeli Özel Sporcular başarıdan başarıya koşuyorlar. 14-17 Ekim tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi’nin hazırladığı Özel Olimpiyatlar Türkiye Şampiyonası’nda 6 sporcu, 9 altın ve 2 gümüş madalya alırken, ekip halinde gurup birinciliği elde edildi. Çalışmalara ağırlık veren 10 kişilik ekip, haftanın 6 günü çalışarak Yıldızlar Ligi Karşılaşmalarına hazırlanıyorlar. Antrenör Deniz Erenoğlu iddialı olduklarını anlatırken, sporcular da dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyorlar. İddialı olduklarını anlatan Antrenör Deniz Erenoğlu, "İki senedir özel sporcularla atletizm yapıyoruz. Bunun sonucunda birçok başarı kazandık. En son katıldığımız Pamukkale Üniversitesi’yle birlikte yapılan Türkiye Özel Olimpiyatlar müsabakasıydı. Çok iyi dereceler çıkardık. 100 metre, 50 metre, 200 metre de Türkiye şampiyonlarımız çıktı. Şu an Yıldızlar Ligi’ne hazırlanıyoruz 10 kişilik bir ekiple. Amacımız, tabii ki ilk önce Türkiye ve daha sonra Avrupa ve Dünya’ya açılmak. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Velilerimize de teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı ayrıca, kaymakamlığımızın ve belediye başkanlığımıza da teşekkür ediyorum Çok yardımcı oluyorlar çocuklarımız için" dedi.

Sporculardan Sevim Demircan, "Pamukkale’de yapılan uluslararası özel olimpiyatlarda 100 metrede birinci, Türkiye birincisi oldum. Hedefim 2016’lara hazırlanmak" dedi.

Özkan Karayel ise, "Pamukkale’de yapılan yarışmalarda 200 metrede Türkiye ikincisi oldum. 6 gün antrenmana geliyoruz. Kendi branşımda çok ciddiyim" dedi.

Refik Mert Örskan ise, "Türkiye Şampiyonuyum. 6 gün antrenman yapıyorum" dedi.

Kaynak: İHA