Ayvalık'ta 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurul Yaptı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Körfez Birinci Amatör Futbol Ligi grubunda mücadele eden 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde olağanüstü genel kurul toplantısı yaptı.

Genel Kurul toplantısında hazır bulunan üyelere kulübün başarısının büyük payları arasında maddi desteği sağlamakta olan Ayvalık Belediyesine borçlu oldukları vurgulandı.

Genel Kurula olan büyük ilgi sayesinde mahalle içerisinde birlik beraberlik ve yardımlaşmanın da arttığı, çocuklara sağlanan imkanların, teknik heyetin ve yönetimin aynı ortak duygu ve fikir paylaşımı ile gerçekleştiği gözlendi.

Kulübün Yeni Mahallede bulunan 29 Mayıs İlkkurşun Spor Tesislerinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, üyelerin ve zaman zaman vatandaşların katılımı ve yönetime vermiş olduğu öz güven yapılan işin doğru ve yerinde olduğu kanısını beraberinde getirdi.

Genel Kurulda; Divan Heyetine üyeler arasından Divan Başkanı Halil Burgaz’ın, Divan Katipliklerine Eren Tayanç ve Hüseyin Yıldırgan’ın seçilmelerine karar verildi.

Gündem gereği Faaliyet Raporunun ve gelir gider rakamlarının üyelere okunması ve ibrazının ardından Yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu seçimlerine geçildi.

Adayların yer aldığı liste dışında yeni yönetime aday olmadığı görülerek hazırlanan listede yer alan isimler uygun görülerek mevcudun oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan seçimlerde; Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Necdet Mansız, Musa Ergül, Talat Karadeniz, Hüseyin Yıldırgan, Barış Şahan, Müge Kubilay, Mahmut Karadeniz seçildi.

Yapılan seçimlerde, yedek yönetim listesinde; İsmail Yeniköylü, Metin Çobanoğlu, Ramazan Tunç, Kadir Kocabıyık, Aziz Dağ, Recai Gündoğan, Bülent Burgaz yer aldı.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde; Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine Suat Çobanoğlu, Murat Çobanoğlu ve Yavuz İnce getirilirken, Denetleme Kurulu Yedek Üyelikleri ise; Mevlüt Demirci, Bedri Değirmenci ve Kadir Kocabıyık isimlerinden oluştu.

2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü Başkanı Bülent Burgaz, takımın Körfez Birinci Amatör küme liginde istenilen seviyede koruduğunu, ilçe içerisinde ise mevcut mahalle bazında amatör küme klasmanında mücadele eden takımlar arasında daha istikrarlı daha coşkulu ve çocukların daha heyecanlı olmalarının kendilerini daha da isteklendirdiğini kaydetti.

Burgaz, sporu sadece bedensel aktivite değil, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplum bilincini artırılmasında fayda sağladığını, spor yapan gençlerin aile, akraba ve komşu ilişkilerini artırdığını, insanlar arasında paylaşımın insancıl yaklaşımını artırdırdığını, toplumda bir yer edinmelerini sağladığını vurguladı. Kulübün en genç U11 takımında, en üst yaş kategorisine kadar mücadele eden gençlerin tüm imkanların sağlanarak onların mahalle takımı olmaktan çok gelecekte profesyonel takımlarda yer alabilecek birer oyuncu olmalarını sağlamak konusunda adaptasyonlarını geliştirildiği, bu amatör ruh ile sporu sevdirmenin ve spor yapmalarının zorluklarını göz önüne serilerek durumun önemi ve ehemmiyetinin bilincinde olduğuna önem verdiğini kaydeden Kulüp Başkanı Bülent Burgaz, “Kulübün her yıl federasyona ödeme zorunluluğu olan lisans ve aktarma bedelleri ile diğer masrafların kulübün gelirlerinden karşılandığı, 2016 yılına borçsuz bir kulüp olarak çıkmanın gururunu duyuyoruz. Bu vesile ile desteklerini esirgemeyen Ayvalık Belediyesine teşekkür ediyoruz. 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü ile Yeşilay arasında karşılıklı ‘Erkek ve kız çocuklarımızdan meydana gelen seksen kişilik bir spor ordusu kurmak’ amacıyla yapılan protokol uygun görülerek en kısa sürede hayata geçirilecektir. Mevcut tesislerin üst katına başlatmış oldukları kafenin bitmiş olduğu içerisine masa sandalye ve mefruşatın alımı için çalışmaların sürdürüldüğü kulübün faaliyetleri arasında yer almıştır” diye konuşarak, tüm üyelere ve yeni yönetime başarılar diledi.

Kaynak: İHA