Vodafone İstanbul Maratonu Yarın 37. Kez Koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda bu yıl “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla koşulacak Vodafone 37. İstanbul Maratonu yarın düzenlenecek.

14 Kasım 2015 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda bu yıl “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla düzenlenen Vodafone 37. İstanbul Maratonu yarın koşulacak. Düzenlenecek etkinlikler ve gözde mekanlarda birbirinden cazip fırsatlarla İstanbullulara festival coşkusu yaşatacak olan Vodafone İstanbul Maratonu’na bu yıl 98 ülkeden 30.000’e yakın sporcu ile rekor katılım bekleniyor.

37.’si düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maraton’un isim sponsoru oldukları için mutluluk duyduklarını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk sözlerine şöyle devam etti:

“Teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanan bir şirket olarak, biz de bu şiddetin önüne geçebilmek için tüm imkânlarımızla mücadele veriyoruz. Bu kapsamda Vodafone İstanbul Maratonu’nun temasını “Kadına Şiddete Dur De” olarak belirledik. Bu yıl rekor katılım beklediğimiz maraton sayesinde on binlerce kişide bu konuda farkındalık katacağımıza inanıyoruz. Ayrıca bu yıl maratonu bir şehir festivali coşkusuyla yaşayacağız. Karaköy’de kurulacak Vodafone FreeZone Sahne’deki genç müzisyenler ve Karaköy’ün ara sokaklarındaki sokak sanatçıları performanslarıyla Karaköy’de bir festival ortamı yaşatacak. Maratonun yapılacağı hafta sonu boyunca İstanbul’un birçok önemli mekanında abonelerimize avantajlar sunulacak. Tüm İstanbulluları yarın sabah Boğaziçi Köprüsü’nde buluşup kıtaları birlikte geçmeye ve tüm gün sürecek maraton coşkusunu yaşamaya davet ediyoruz.”

REKOR KATILIM HEDEFLENİYOR

Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak ve Boğaziçi Köprüsü’nde start alacak. Bu yılki katılımın yaklaşık 30.000 civarında olup yeni bir rekora imza atması bekleniyor. Vodafone İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görüldü ve 2015 - 2017 yılları arasında 3 yıl için daha Altın Kategori’de yer almaya hak kazandı. Avrupa’nın en iyi 11., dünyanın en iyi 22. maratonu arasında yer alan Vodafone İstanbul Maratonu, dünyanın majör maratonlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

MARATON ŞEHİR FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK

Pazar günü Maraton rotasında yer alan ve maratonu tamamlayanların uğrak noktalarından olan Karaköy sokakları da adeta festival alanına dönüşecek. Tophane Meydanı’ndaki yeşil alanda kurulacak Vodafone FreeZone Sahne’de yer alan Yüzyüzeyken Konuşuruz, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Adamlar, The Away Days ve Entegre grupları İstanbulluları müzikle dolu keyifli bir pazar öğleden sonrasına davet edecek. Karaköy’ün ara sokaklarındaki mini sahnelerde de sokak sanatçıları performanslarını sergileyecek. Ayrıca maraton haftasonu boyunca Vodafone abonelerine birçok mekanda indirim ve fırsatlar sunulacak.

Kaynak: İHA