THY Avrupa Ligi'nde Haftanın MVP'si Melli

Almanya'nın Brose Baskets takımında forma giyen İtalyan basketbolcu, 5. haftanın en değerli oyuncusu seçildi

İSTANBUL - Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları sonunda en değerli oyuncu (MVP) Brose Baskets'ten Nicolo Melli oldu.

D Grubu'nda Alman temsilcisinin, deplasmanda İtalya'nın Dinamo Banco Di Sardegna Sassari takımını 90-73 yediği maçta 33,5 dakika sahada kalan ve 26 sayı, 8 ribaunt, 4 asist ve 3 top çalmayla mücadele eden ve 37 index puanına ulaşan 24 yaşındaki Melli, haftanın MVP'si seçildi.

İtalyan basketbolcu, Dinamo Banco Di Sardegna Sassari karşısında 10'da 7 iki sayılık, 3'te 3 üç sayılık ve serbest atış yüzdeleriyle oynayıp, 26 sayıya ulaştı ve Avrupa Ligi'nde kariyer rekorunu kırdı.

İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga'nın deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımını 86-78 yendiği karşılaşmada 22 sayı kaydeden ve sadece 3 şut kaçıran, ayrıca istatistiklerine 4 ribaunt, 3 asist ve 3 top çalma ekleyen Mindaugas Kuzminskas, 30 index puanıyla Melli'nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Fransız ekibi Limoges'un, sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 74-65 mağlup ettiği maçta 35 dakikaya yakın süre alan ve 18 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ve 2 blokla mücadele eden ev sahibi ekip oyuncusu Nobel Boungou-Colo, 28 indeks puanıyla kendisine üçüncü sırada yer buldu.

Kaynak: AA