Diyanet Spor'dan Wushu Turnuvası

Manisa’nın Manevi mimarı olarak bilinen Ahmet Şemseddini Marmaravi Yiğitbaşı Hazretleri anısına Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ve Wushu Manisa İl Temsilciliği İller Arası Wushu Turnuvası düzenlenecek.

Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ve Wushu Manisa İl Temsilciliği, 21 Kasım Cumartesi günü İller Arası Wushu Turnuvası’yla ilgili Öğretmenevi’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, Wushu Manisa İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya, İzcilik İl Temsilcisi Hasan Özbek, Atletizm İl Temsilcisi Halil Çıkrıkçılar, Badminton Antrenörü Hatice Tokmakçı, Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürcan katıldı.

Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ve Wushu Manisa İl Temsilciliği, Manisa’nın Manevi mimarı olarak bilinen Ahmet Şemseddini Marmaravi Yiğitbaşı Hazretleri anısına düzenlenecek İller Arası Wushu Turnuvası’na Manisa, Uşak, Aydın, İzmir, Denizli Muğla, Balıkesir’den toplam 300 sporcu katılacak.Turnuvayla ilgili bilgi veren Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, “Her şehrin görünün, bilinen mimarları olduğu gibi bir de manevi mimarları vardır. Manevi önderleri vardır. Maneviyat sahibi bu kişiler, şehirleri manevi bakımından imar ederler. Manisa’nın en önemli manevi mimarı Ahmet Şemseddini Marmaravi Yiğitbaşı Hazretleridir. Maalesef Manisa’da halkımız Yiğitbaş Veli Hazretleri pek bilmiyor. Hem Manisa hem de Türkiye için önemli bir insandır. Yiğitbaş Veli Hazretleri adına ilk kez böyle bir turnuva düzenlenmiş olacak” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren aktif sporcu sayısını artırdıklarını vurgulayan Wushu Manisa İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya ise, “Her yıl düzenlediğimiz turnuvalara bu yıl Yiğitbaş Veli Hazretleri turnuvasını ilave ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA