Mehmet Demirkol: Mourinho Fenerbahçe için bir seçenek

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol Fenerbahçe'yle ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Mehmet Demirkol: Mourinho Fenerbahçe için bir seçenek
Fenerbahçe-Pereira ilişkisini yorumlayan Demirkol, Chelsea'de zor günler geçiren Jose Mourinho için de 'Mourinho Fenerbahçe için bir seçenek' dedi.

Savunma oyununu çok sevdiğini dile getiren Mehmet Demirkol, 'İtalya Milli Takımı en sevdiğim takımdır. Delirtir adamı. 2000 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya'ya söylenmedik şey kalmadı. Neden o maçı hatırlıyoruz? Çok iyi bir savunma yapan takım olduğu için. İyi savunma yapan, iyi hücum yapan takım karşı karşıya gelince çok iyi bir maç olur. Burada bir problem yok. Bunlara itiraz etmiyorum. İyi bir savunma futbolu oynayacaksa oynasın, ama rakip kaleye gitmeyen futbol olmaz. İlk şutunu 55'te çekeceksin, ilk cezasahası içi şutunu 77'de çekeceksin. Böyle bir şey olmaz. Bunun adı denge futbolu değil' diye konuştu.

Pereira'nın Fenerbahçe'nin kadrosunu yönetemediğini savunan Mehmet Demirkol, 'Çünkü elindeki tek hücum organizasyonu Şenol Güneş'ten hazır alınmış hücum organizasyonu: Volkan Şen, Fernandao. Buna belli oranda Ozan da katkı yapıyor. Ozan'la ilgili kişisel problemleri var. Onu ayrıca konuşuruz. Hasan Ali, Caner, Gökhan, Volkan ve Fernandao aynı anda sahada olunca takım oluyorlar. Birbirlerine uyum sağlıyorlar, hücuma çıkıyorlar. Ama bu oyunculardan ikisi birden veya biri olmadan Fenerbahçe'nin hücumda ne yaptığı belli olmuyor. Bütün eleştiri bu; yoksa giriyor, kaçırıyor bu değil. Hücumda ne yaptığını seyirci anlamıyor ya da biz' ifadelerini kullandı.

Mehmet Demirkol: Mourinho Fenerbahçe için bir seçenek

'BELKİ PEREIRA HAKLI ÇIKACAKTIR AMA ÖYLE DURMUYOR'

Milliyet gazetesi yazarı Ercan Güven'in Giderayak Pereira başlıklı köşe yazısının 'Vay vay vay... Adam doğru dürüst futbol oynatmaya değil, Fenerbahçe'nin güdük futbolunu beğenmeyenleri susturmaya gelmiş buraya. Biz bu filmi öyle çok gördük ki... Üstelik başrolde senin feriştahların vardı!

Kimse susmadı. Sadece gereği yapıldı. Yine de zam yapın sayın Pereira'nın maaşına!..

Elindeki dünya yıldızlarına “nasıl oynamaları gerektiğini öğretmekle kalmıyor” koskoca memlekete “futbol aslında nedir” kursu açıyor. Asıl sen neymişsen be Pereira!..' bölümünü de yorumlayan Mehmet Demirkol şöyle devam etti, 'Bu olabilir. Birisinin böyle bir çıkış yapmasına hayır demem. Bu işin de sanatçıları vardır ve sanatçılar çığır açan insanlardır. Herkes bu tarafa bakın derken birisi derki bu tarafa bakın. Burada böyle bir şey oluyor. Birisi çıkarsa ki bizim tarihimizde böyle bir sanatçı çıktı. Mustafa Denizli böyle bir isimdir. Hücum futbolu diye bir şey ortaya atıldı - Gerçi FIFA'da böyle bir şey vardı-. Millet şaşırdı, bu ne demek diye. Ama başka bir yere götürdü bizi. Fatih Terim başka bir şey yaptı. Bu tip insanlar böyle şeyler söyleyince herkes karşı çıkabilir; ama sonunda onlar haklı çıkabilirler. Böyle devrimciler sanatçılar ortaya çıkar. Buna itirazım yok. Ama Pereira'daki durum öyle değil. Belki de öyledir, ileride çıkacaktır; ama öyle durmuyor.'

Mehmet Demirkol: Mourinho Fenerbahçe için bir seçenek

'BIR INTER BİR DE FENERBAHÇE'


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın 'Türkiye'de herkesi susturacağız' açıklamalarını da değerlendiren Mehmet Demirkol, 'Susturmayla ilgili en doğru şeyi Ali Şen söyledi. Fenerbahçe teknik direktörü insanları susturmak için değil; insanlar Fenerbahçe hakkında konuşsun diye iş yapar. Çok doğru bir yaklaşım. Ali Şen'le görüşlerimiz hiç tutmaz; ama çok doğru bir tespit. Biz Fenerbahçe'yi konuşuyoruz; ama futbolunu değil. Avrupa'da iki takım var 1-0,1-0,1-0 kazanıyor; bir Fenerbahçe, bir de Inter. İkisi de keçiboynuzu gibi futbol oynuyorlar. Bu insanların hoşuna gitmiyor. Şampiyonluk gelecekse herkes okey der; ama seneye bu futbolla yine başlamak istemezler. Şampiyonluk şampiyonluktur; ama seneye bu oyun mu oynansın? Hayır. Pereira deseydi ki; 'önce savunmayı oturtucam, ondan sonra takım iyi hücum edecek', insanların bakış açısı değişir. Ama Pereira da Mourinho ve Fatih Terim gibi çatışmayı seviyor. Bundan da muhtemelen enerji alıyor' tespitlerinde bulundu.

'MOURINHO FENERBAHÇE İÇİN BİR SEÇENEK'

'Mourinho da Chelsea'de iyi gitmiyor. Oradan ayrılıp Fenerbahçe'ye gelebilir mi? Seçenek olabilir mi?' sorusuna Demirkol, 'Olabilir. Olabilir, onu söyleyeyim. İmkansız değil' diye yanıtladı.

Bunun gerçekçi olup olmayacağı sorusuna ise Mehmet Demirkol, 'Olabilir. Radarda olmadığını söyleyemem. Ama olur mu olmaz mı onu bilmiyorum' yanıtını verdi.