İbrahim Usta Ve Hacıosmanoğlu PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu PFDK’ya sevk edili.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Trabzonsporlu 8 yönetici ligin 10. haftasında oynanan Gaziantepspor maçında sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan disiplin sevkleri şu şekilde:

"Trabzonspor Kulübü’nün 28.10.2015 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2015-2016 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsünün 9/4. maddesi ve Akreditasyon Talimatının 4. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun aynı müsabakadaki ’sportmenliğe aykırı açıklamaları, tehditleri ve hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı harekete iştiraki’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38., 39. ve 41. maddeleri uyarınca 01.11.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,

İbrahim Usta’nın 28.10.2015 tarihinde oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’hakem soyunma odasındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakaretleri’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesi uyarınca 01.11.2015 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."

PFDK’ya sevk edilen Trabzonsporlu yöneticiler ise, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Köksal Güney, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Ömer Demir, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Ali Kemal Başaran, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Ali Uzunay, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Onur İncehasan, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Trabzonspor Kulübü İdarecisi Mehmet Terzi ve Trabzonspor Kulübü İdarecisi Süleyman Hurma olarak açıklandı.

Kaynak: İHA