'Diktatöre'e ceza yok

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Beyaz Tv’de yayınlanan Beyaz Futbol programının yorumcuları olan Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar ile yayıncı Beyaz TV aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

'Diktatöre'e ceza yok
Aziz Yıldırım, Beyaz Tv'de 23 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan Beyaz Futbol programında, programın yorumcuları Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar'ın kendisi için “diktatör”, “Kaddafi” gibi benzetmelerde bulunduğu ve bunun da kişilik haklarını ihlal etmiş olduğu gerekçesiyle hem bu iki yorumcuya hem de programın yayıncısı Beyaz Tv'ye tazminat davası açmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen ve taraf vekillerinin hazır bulunduğu karar duruşmasında, hakim davayı reddederek, manevi tazminat gerektiren bir hukuka aykırılık olmadığına hükmetmiş oldu.

Aziz Yıldırım, daha öncesinde, aynı ifadeler için Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, fakat bu şikayet hakkında da takipsizlik kararı verilmişti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca verilen takipsizlik kararında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ışığında ifade özgürlüğünün önemine dikkat çekilmişti.