Özbek'ten şok karar!

Galatasaray yönetimi maddi krizden dolayı devre arasında da transfer yapmama kararı aldı.

Galatasaray, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi için sahada mücadele ederken, masa başında da UEFA ile Finansal Fair Play kriterlerine uyum sağlamak için ayrı bir savaş veriyor.

Galatasaray Yöneticisi Fatih İşbecer, Sportif Direktör Cenk Ergun ve Mali İşler direktörü Sedef Hacısalihoğlu, UEFA Heyeti ile yaptıkları toplantıda Sarı Kırmızılı kulübün mali tablosunda son dönemde oluşturdukları pozitif gelişmeyi rapor halinde sundular.

DEVRE ARASI TRANSFER YOK!

Yönetici Fatih İşbecer toplantı sonrası yaptığı açıklamada "UEFA yetkilileri ile rakamların üzerinden geçtik, prosedürü bize aktardılar ve bundan sonraki adımlarda neler yapılması gerektiğini, neler isteneceğini bildirdiler" diyerek toplantının içeriğine açıklık getirdi. Fatih İşbecer'in bu açıklamasında UEFA'nın isteklerinin sürdüğü vurgulanırken, Galatasaray'ın aynı ciddiyetle transfer politikasındaki tutumlu durumunu koruması gerektiği ortaya çıktı. Bu toplantı sonrasında Galatasaray'ın devre arasında önemli transfer hamlelerine girişeceği dedikoduları üretilirken, işin aslının hiç de öyle olmadığı biliniyor. Galatasaray geçtiğimiz transfer sezonunda Amrabat ve Melo'yu satıp, Telles'i satıp toplamda 45 kişilik kadrosunu 24'e indirmesine karşın UEFA'nın zarar opsiyonundaki ceza sınırlaması seviyesine inebilmiş değil. Çünkü Ünal Aysal döneminde 3 yılda yapılan toplam 90 milyon Euro zarar ancak 70'e indirilmiş durumda. UEFA ise bu rakamın 30 milyon Euro olması konusunda Galatasaray'a dikte etmişti. Normal koşulda Galatasaray UEFA'nın yaptırımı ile karşı karşıya ancak bir gün önce yapılan sunumda mali tablodaki olumlu gelişme aktarıldı ve UEFA'dan bir yıl daha ek süre istendi. UEFA'nın bu ek süreyi tanıması durumunda da zararın bir yıl içinde süratli indirilmesi 70 milyon Euro'dan 50-30 milyon gibi rakamlara inmesi gerekiyor. Bu durumda henüz formasına göğüs reklamı bile bulamayan Galatasaray'ın gelir kalemlerinin düşüşe geçtiği bu dönemde devre arasında transfer yapmlası mümkün değil. Ancak FİFA'nın lisans vermediği Kevin Grosskreutz sezonun 2. yarısında Galatasaray'ın yeni transferi olarak forma giyebilecek.

HAZİRAN TRANSFERİ BRUMA VE TELLES'E BAĞLI

Galatasaray'ın devre arasında transfer yapması ise ancak bonservis bedeli ödemeden bulunacak oyuncularla mümkün olabilecek. gelecek sezon transfer yapması ise ancak satış opsiyonlu kiralanan Bruma ve Telles'in satılması durumunda elde edilecek gelirle mümkün olabilecek. Bu 2 futbolcunun satışından elde edilecek para ile yeni transfer hamleleri olacak. Ayrıca Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elde edeceği gelirin artması da pozitif bir alternatif olarak görülüyor. Galatasaray'ın gruptan çıkması halinde 5,5 milyon Euro gibi önemli bir rakamı kasasına indirecek. Ancak 2 maçta 1 puan elde edibilen Sarı- Kırmızılı Kulübün Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmasının oldukça zor olduğunu gösteriyor.