Zeytinburu Buz Hokeyi Takımı Sırbistan'da Tarih Yazdı

Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu kazanan Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, bir ilke imza atarak Internatıonal Ice Hockey Federatıon (IIHF)’in düzenlediği 2015-2016 IIHF Confınental Cup A grubunda ikincilik kazandı.

Zeytinburnu Belediyesi Spor Klübü Buz Hokeyi Takımı, Sırbistan’da düzenlenen 2015-2016 IIHF Confınental Cup’da kazandığı ikincilik galibiyetinin ardından Atatürk Havalimanı’nda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve takımın fanatikleri tarafından coşku ile karşılandı. İlk kez bir Türk takımı Internatıonal Ice Hockey Federatıon (IIHF)’nin düzenlediği dünya kupası maçlarında A grubunda ikincilik almış oldu.

Kupa maçına Türkiye’yi temsilen katılan, Zeytinburnu Belediyesi Spor Klübü Buz Hokeyi Takımı, ilk karşılaştığı karşılaştığı İsrailli Rishon Devisl takımını 14-4 farkla yendi. Ardından ev sahibi Sırbistan’dan katılan Partizan Belgrade takımını 4-1 skor ile yendi. Son maçını ise Bulgaristan’dan katılan CSKA Sofia takımına 9-5 yenilerek, 2015-2016 IIHF Confınental Cup A grubunda 2’ncilik ödülü kazandı.

Takım Antrenörü Deniz İnce’nin elinde ikincilik kupası ile oyuncular, Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar gidiş kapısında bekleyen taraftarların tezahüratlarıyla karşılandılar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın oyuncuları tek tek tebrik ederek, Deniz İnce’ye çiçek takdiminde bulundu.

“PROBLEMLİ GENÇLERİN NE YAPABİLECEKLERİNİ GÖSTERDİLER”

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kurulan Zeytinburnu Belediyesi Spor Klübü Buz Hokeyi Takımının büyük bir başarı elde ettiğini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Avrupa Türk takımı olarak büyük bir başarı elde ettik. Buz hokeyi maçlarında Türkiye’nin elde ettiği en önemli başarıdır. Sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıkmıştık, problemli gençlerden oluşturduğumuz bir takım 5 yıl içerisinde Türkiye şampiyonu oldu. Avrupa’da katıldığımız maçlarda büyük bir başarı elde ettik. Sadece sportif bir başarı hikayesi değil, sosyal başarı hikayesi ve problemli gençlerin ne yapabileceklerini ortaya koydular” dedi.

“BİR TÜRK TAKIMI İÇİN ÇITAYI YÜKSEĞE ÇIKARDIK”

Takımı için kazanılan büyük bir başarı olduğunu dile getiren kurulan Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı’nın antrenörü Deniz İnce, “Önce İsrail takımını ve ardından Sırbistan takımını çok net bir farkla yendik. Oynadığımız son maçta ise son 10 dakikaya kadar önde götürdüğümüz halde bazı hatalarımızın sonucu kazanamadık. Turnuvayı ikinci ligde kapatmış olduk. Bir Türk takımı için çitayı yükseğe çıkarmış olduk. Bu başarı bir Türk takımı için son derece önemli bir başarıdır. Önümüzdeki sene bu başarıyı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi kategorilerine göre 2 klasman yüksek takımları ilk defa yendiklerini belirten   Zeytinburnu Belediyesi Spor Klübü Buz Hokeyi Takımı oyuncusu Barış Coşkun, kazandıkları büyük başarı sayesinde sevinç ve gurur dolu olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA