Fenerbahçe 2-2 Akhisarspor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahçe 2-2 Akhisarspor
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, taraftarının önünde Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe ilk yarısını 2-0 öne kapadığı karşılaşmanın ikinci yarısında kalesinde 2 gol gördü. Kritik 90 dakika 2-2'lik beraberlikle sonra erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 14'e çıkarırken, Akhisar Belediyespor'un puanı 10 oldu.

VITOR PEREIRA'DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Ülker Fenerbahçe Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada, Portekizli teknik adam son oynanan UEFA Avrupa Ligi'ndeki Celtic maçına göre 5 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Volkan Şen, Robin van Persie'nin yerine Volkan Demirel, Caner Erkin, Diego Ribas, Alper Potuk ve Jose Fernandao'ya şans verdi.

AVRUPA SONRASI LİGDE DE GOLLERE DEVAM

Fenerbahçe karşılaşmada daha fazla topla oynayan taraf olurken, aradığı golü de 11. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper topla buluştu. Ceza sahasının sağ tarafında Alper rakibinden güzel bir vücut hareketi ile sıyrıldı. Ardından ceza sahasına düzgün bir orta açtı. Altı pas üzerinde Alper'in ortasını Fernandao yaptığı şık kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ve Fenerabahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Sarı-lacivertli ekip 27. dakikada ceza sahasının dışında, çok tehlikeli bir noktadan Ahmet Cebe'nin Fernandao'nun ayağına basmasıyla bir serbest atış kazandı. Kazanılan serbest vuruş için topun başına Caner ve Diego geçti. Diego serbest vuruşta çok etkili bir şut çıkardı ancak top direğin çok az farklı yanından auta gitti.

Fenerbahçe, gol sonrasında daha etkili ve daha istekli oyununu sürdürürken, rakip Akhisar Belediyespor daha çok kontrataklarla gol aramaya çalışsa da konuk ekip etkili bir gol pozisyonu üretemedi.

NANI'NİN DEPARI VE YARATTIĞI GOL

1-0'lık skorun ardından daha etkili oynayan Fenerbahçe'de 37. dakikada Nani sol kanattan atağı başlatan isim oldu. Nani kaptığı topu aut çizgisine yakın bir noktaya kadar getirdikten sonra, ceza sahasına yerden bir orta açtı. Nani'nin düzgün ortasına çizgi önüne koşu yapan Brezilyalı Fernandao dokundu ve Brezilyalı oyuncu topu ağlara göndererek Fenerbahçe'i 2-0 öne geçirdi.

İlk yarının son 15 dakikasında hakem sıkça faul düdüğü çalmak zorunda kaldı. 35. dakikadan sonra Fenerbahçe'de Fernandao, Alper Potuk ve Caner Erkin birer sarı kart gördü. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Fenerbahçe Fernandao'nun golleriyle 2-0 önde kapadı.

12 DAKİKADA AKHİSAR'DAN 2 GOL...

İkinci yarıya Akhisar Belediyespor oyuncu değişikliği ile başladı. Cihat Arslan LuaLua'yı kenara alırken, oyuna N'Guema dahil oldu. Konuk ekip ikinci yarıya da bu değişikliğin ardından daha iyi başladı. 56. dakikada sağ kanattan açılan ortada top Diego'nun ceza sahası içerisinde eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışını Güray Vural gole çevirdi ve farkı bire indirmeyi başardı.

Bu golün sadece 12 dakika sonrasında Akhisar Belediyespor sol çaprazdan bir serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruşta Güray topu ceza sahası içerisine ortaladı. Güray'ın ortasında Fenerbahçe file bekçisi Volkan boşa çıktı ve kafalardan seken topu kale ağzında Douglao filelere göndermeyi başardı. 68. dakikada Akhisar Belediyespor skoru 2-2'ye getirmeyi başardı.

FENERBAHÇE ÜÇÜNCÜ GOLÜ BULAMADI

Skorun 2-2'ye gelmesinin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira yedek kulübesinde oturan Robin van Persie'yi oyuna soktu. Hollandalı oyuncu sahaya girerken, Alper Potuk kenara geldi.

Fenerbahçe 2-2'nin ardından rakip kalede 3. gol için yüklendi ancak sarı-lacivertli ekip bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Akhisar Belediyespor da savunmada son derece dikkatli bir son yarım saat geçirdi. Kalan dakikalarda Fenerbahçe daha etkili olsa da mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe ile Akhisar Belediyespor arasındaki karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.