Eskişehir'de Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası Hedef Ligi Finali

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı tarafından organize edilen Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası Hedef Ligi Finali Eskişehir’in İnönü ilçesinde gerçekleşti.

Türk Hava Kurumu Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası Hedef Ligi 7’nci etap yarışması ve final programına 11’i kadın, 52 sporcu katıldı.

İlk 6 etabı Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşen yamaçparaşütü hedef liginde sporcular, belirlenen yamaçlara giderek buradan yamaçparaşütüyle uçarak, yerde işaretlenen nokta üzerinde inmeye çalıştı. Tüm etaplar sonunda oluşturulan genel klasman sıralaması sonucu hakemler tarafından puan verilerek sıralama oluşturuldu.

Yarışmaya katılan bir yamaçparaşüt pilotu, yaptıkları sporun çok eğlenceli olduğuna söyleyerek, “Yamaçparaşütü hedef finaline geldim, yarışmacıyım. Yarışmayı tamamladık. Toplamda 52 yarışmacı katıldı bu 7’nci etap yani final etabı. İlk 6 etap Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapıldı. Bu 7 etabın toplamına göre şampiyonlar belli oldu. Bu hedef yarışmasıydı. Bunun dışında akrobasi ve mesafe yarışmaları da oluyor. Yamaçparaşütü böyle bir spor. Bu tepemiz 230 metre, dediğim gibi 7 etap yapıldı, 7’si de farklı şehirlerde farklı yüksekliklerden uçtuk. Amacımız kalkıp hedefe gelmek onun dışında yükselme gibi bir amacımız yok. 230 metrelik tepelerden çıktığımızda 2 bin-3 bin metrelere çıktığımız da oluyor” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen 7’nci etap sonunda düzenlenen ödül töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Mustafa San, Türkiye havacılığının gelişme seviyesinin yüksek olduğunu, Türkiye havacılığının bu günkü seviyesine gelmesi ve gençlerin havacılıkla tanışması kapsamında sürekli değişen ve gelişen teknolojilere uygun olarak Türk Hava Kurumu’nun, havacılığın odak noktasını, havacılığa gönül veren gençler olarak belirlediğini söyledi.

Başkan San, “Dünyanın her yerinde ücretli olarak verilen havacılık eğitimlerini, 1925’ten günümüze kadar Yüce Halkımızın Türk Hava Kurumuna verdiği destek sayesinde, Binlerce gencimize ücretsiz olarak, Model Uçak, Yamaçparaşütü, Yelkenkanat, Paraşüt, Planör Ve Radyo Kontrollü Model Uçak eğitimleri veriyoruz. Sportif havacılığa merak duyan herkes, kurumumuz çatısı altında istediği branşta eğitimi ücretsiz olarak alabilmektedir. Hiçbir ayrım yapmadan bütün gençlerimize sağladığımız bu imkan ülkemiz ve Türk Hava Kurumu için bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

“SİZ YAMAÇPARAŞÜT PİLOTLARI, GÖKYÜZÜNDE ÖZGÜRCE SÜZÜLEN KUŞLARIN EN İYİ ARKADAŞISINIZ”

Ayrıca THK Başkanı Mustafa San, 2015 yılının Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası Hedef Ligi’ni başarılı bir organizasyonla tamamladıklarını söyleyerek, “İnanıyorum ki Türkiye’nin ve hatta dünyanın sayılı merkezlerinden birisi olan İnönü tesislerimiz ilerleyen dönemde de başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Bizler çok iyi biliyoruz ki siz yamaçparaşüt pilotları, gökyüzünde özgürce süzülen kuşların en iyi arkadaşısınız. Birçok insanın hayalini gerçeğe taşıyan sizler, bizlerin göz bebeğisiniz. Bu nedenle Türk Hava Kurumu olarak çok önem verdiğimiz yamaç paraşüt sporunun gelişmesi ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi amacıyla çalışıyoruz. Türk Hava Kurumu koordinesinde gerçekleşen, Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası 2015 Hedef Ligi 7 etaptan oluştu.

Adana, İçel, Muğla-Ören, Sakarya-Serdivan, Bursa-Nilüfer ve Yozgat’ta gerçekleştirilen bu etapların ardından, 7’inci, yani final etabımızı bugün İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirdik. Bu organizasyonlar, hava sporlarının birleştirici gücünün en güzel örneklerine sahne olmuştur” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Yamaçparaşüt Türkiye Şampiyonası Hedef Ligi Finali’nde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Kaynak: İHA